Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 8 september 2012

På Elmia med tusentals andra


Vi står parkerade på Ekbacken tillsammans med andra, som är medlemmar MHCS. Olika klubbar och bilmärken håller samman. Så finns det gott om blandade parkeringar också. Merparten av alla parkeringar är upptagna av husbilar eller husvagnar. Det är  tusentals fordon. Idag är det den stora besöksdagen, för de som ännu inte har husbil. Massor med personbilar överallt i kringområdet. Lennart och jag tog tidigare en promenad i närområdet och det fanns massor med bilar och folk.


Våra närmaste fyrfota vänner är två ponnies, som till och från får arbeta med att bära små barn på ryggen.

På en av våra rundor på mässområdet igår träffade vi Malte och Mary. De har en uggla och en kråka på bilen för att hålla borta småfåglar.


De är vana resenärer i Spanien. Under de senaste 14 åren har de tillbringat vintrarna där i husbil. De hade en del tips, som de delgav oss. I vintras var de 5 månader i Spanien utan att ta in på camping någon gång!


I dag stod vi i kö en stund för att få en riktigt nybryggd och god capuccino. Tjejen var jätteduktig med mjölkskummet och gjorde var sitt hjärta till oss.


 Nu är vi trötta i fötter och rygg efter allt promenerande och tittande. Nu tar vi kväll!


4 kommentarer:

 1. Malte och Mary från Finspång om jag mins rätt träffade vi och var tillsamans i två dagar. Ja de har fricampat många år.

  http://carthago.bloggagratis.se/

  Mv Nils & Birgitta

  SvaraRadera
 2. Ni har nog haft en trevlig upplevelse. Se. En massa husbilar, träffa folk och dricka god capuccino, dessutom med ett hjärta i. :P. Kram

  SvaraRadera
 3. Vi tänkte leta oss bort till Ekbacken i fredagskväll för att få oss en korv, men våra fötter var så vansinnigt trötta att de inte orkade ta ett steg till. Men om jag vetat att ni stod där, hade jag gått ändå.... Nåja - vi får ses nån annan gång.

  SvaraRadera
 4. Det är väl det som vi kommer att missa mest, just att träffa så många trevliga vänner, men numera tycker vi det är jobbigt att trängas med för mycket folk. Dessutom har tålamodet blivit sämre och vi avskyr verkligen att stå i kö för att köpa något. Då får det hellre vara. Men man kan ju inte få allt. Vi har haft trevligt i helgen ändå, med barnbarnen och deras föräldrar. Dessutom hälsade vi på hos goda vänner i Karlskrona på vägen hemåt igen. Stannade sedan i fina Sandhamn. Här är sommarvärme idag. Kram 3
  M

  SvaraRadera