Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 8 november 2012

Benidorm


I morse var det åter en blå himmel. Vi tog bussen in till Benidorm. 100 meter från vår Camping San Antonio, finns hållplatsen och bussar kommer var 20:e minut. För endast 1.45€/person kommer vi in till gamla stan.

Senast jag var i Benidorm var 1971, så jag förväntade inte att känna igen mig. Då fanns inga skyskrapor. Det som var gamla stan idag, var säkert den plats vi strosade på. Då var Benidorm ett hålli-gång-ställe för yngre. Den bilden stämmer inte så här års i alla fall. En mängd, ett myller av pensionärer! En del allerta, andra med käpp eller i åkdon av olika slag. Kul att se att det finns möjligheter framåt, samtidigt blev jag lite beklämd. Kanske är det vi som var här på 60- och 70-talet, som är här nu också och söker inte bara värmen utan tidigare upplevelser. Vem vet?


Hur som, så strosade vi runt både på strandpromenaderna och i stadens smågator. Vi frossade på gott bröd till kaffet och åt god lunch i solen, innan det mulnade på em och vi åter tog bussen tillbaka till Altea.

I kväll har vi promenerat längs Alteas strandpromenad och njutit av havsbruset och den sköna värmen, 17,7C kl 19:00, som mest 20C med behaglig vind.

9 kommentarer:

 1. Härligt!

  Känner igen stranden men nu så får man nöja sig så länge med " västkusten " !
  Njut o
  Lev väl

  SvaraRadera
 2. Tänk att jag aldrig varit på spanska fastlandet!
  Det måste bli av någon gång.
  Yngste sonen var i Benidorm på skolresa och jag fick en ring i present av honom när han kom hem, så den platsen vill jag besöka.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Ser skönt ut att vara borta från gråväder och kyla...
  Ha det fortsatt gott!
  /SA

  SvaraRadera
 4. Härligt med sol, blå himmel och havet, härlig snudd på folktom strand.
  Var i Benidorm, endast några timmar, 1987. Försökte ta oss ner till havet, men det var snudd på omöjligt pga att det var sååå otroligt mycket folk på stranden och i vattnet stod dom i tre dubbla led! Vi åkte snabbt därifrån till en mindre ort, därav endast någon timme!
  Ha det fortsatt bra på resan.
  Kram

  SvaraRadera
 5. snygga vyer och vilekn härlig strand. :)

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att va i Benidorm. Jag var där 1976...det var ett tag sedan:). Ha det skönt. Kram

  SvaraRadera
 7. Ser härligt ut!
  Här hemma i Granmyra har vi -2 grader, frost och solsken :)
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ni lever precis som man ska när man har tillgång till husbilslivet. Bli inte beklämd, utan tänk på vilken förmån det är att kunna vara ute och resa, som på 70-talet, men under andra och kanske bättre premisser. Tänk vad skönt vi har det att kunna leva på det här sättet och bara njuta av livet på bästa möjliga sätt. Vi gläder oss varje dag som vi kan göra det. Idag gör vi Husum, en trevlig och mysig liten stad, med mycket att titta på. Gott om affärer också. Fortsätt ha det bra, kramar 3 M

  SvaraRadera
 9. Vilken strand - kul att se eftersom jag aldrig varit där.

  SvaraRadera