Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 15 november 2012

Boule-introduktion

Kl 14.00 igår tog vi oss till områdets fotbollsplan. Det skulle spelas boule. Vi hade inga klot, men jag fick låna en uppsättning och var med. Vi var 6 svenska lag och spelade tjejer mot killar. Lennart var observatör och fotograf. Jag har spelat en gång tidigare, då jag var på ett trevligt teammöte i Stockholm. Nu var det dags, att se sig omkring och göra som de andra.
Men det var fler lag på banan från andra delar av Europa.


Det gäller att få sin kula så nära lillen som möjligt eller att slå unden motståndarnas klot.


Stilstudie!!


Ibland gick det åt att mäta för att se vilket klot som låg närmast.


Här väntar bland andra Lizzy och Ove på slutkasten. Tänka sig - tjejerna vann över killarna!! Kanske berodde det på att jag fick låna Günters turklot!

Senare på kvällen åt vi pasta och köttförssås under markisen. Grytorna på bordet, allt för att spara på disken och hålla värmen på innehållet.


Jag hade missat det där med att man ska ladda med pasta innan tävling, inte efter.

Idag vaknade vi tidigt till fint väder. Vi var många som ville använda tvättmaskinen, efter en tids regnande. Här kom jag som god tvåa, till den närmaste maskinen.


Under tiden tvätten torkade, kom några av campingens anställda och ansade träden. De får hålla på några dagar, för det finns många träd mellan husbilar och husvagnar. 


Både igår och idag har jag smörjt in mig med hög solskyddsfaktor och när solen står som högst, drar vi oss in under markisens skugga. Det högre mörka taket till vänster i bilden, är ett tätt nättak som är spänt över husvagnarna för att ge skugga. Över "vår" tomt finns inget. Husbilen är högre än husvagnarna, liksom att vi vill kunna sticka upp vår parabol.Idag har vi läst rätt mycket. Lennart läser en digital bok på sin platta - "Barnmorskan i East end" av Jennifer Worth. Den ger en intressant inblick i 50-taletts East end i London. Lennart använder sig ofta av e-böcker, den här från Götabiblioteket.
Mona, nu har jag äntligen läst "Alkemisten" av Paulo Coelho. För några år sen rekommenderade du den boken och Lennart, som också läst den, höll med om att den var bra. Nu kan jag instämma med er bägge - den är klart läsvärd och ger mycket att reflektera runt! Jag tycker verkligen boken stämmer på mig: att lyssna på sitt hjärta, att förstå tecknen på livets väg och framför allt leva sina drömmar. Det är det vi gör nu.
Vi har inte suttit hela dagen, utan också hunnit med två promenader.


När vi förbrukat några kalorier, måste vi snabbt stoppa i oss nya! Man hittar många spännande affärer på våra irrfärder i stan. Ofta har de något som lockar att stoppa i munnen.

7 kommentarer:

 1. Jag har förstått Boule är vanligt förekommande där nere!

  Lev väl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer säkertbli en gång i veckan framöver.

   Radera
 2. Boule är det en del i vår pensionärsförening som spelar regelbundet. Man kanske skulle prova på?

  Så underbart att ni har fått så fint väder igen!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Vad underbart härligt ni har! Det tycks vara många svenskar överallt. Det har vi märkt hos andra som också är nere i Spanien och övervintrar. Här i norra Tyskland är det inga alls. Vi har nästan bara träffat tyskar och en dansk. Men det spelar ingen roll, det är trevligt ändå. Vi gör korta etapper och står ofta några dagar på samma ställe. Riktigt avkopplande. Men det verkar ni också ha med boule och läsning. Fortsätt att njuta och trivas. Kram 3 M

  SvaraRadera
 4. Det ser härligt ut! Tyvärr kan inte Robin inte något om skype.
  Kram från Barbro som hoppas att detta fastnar i e-vimlet.

  SvaraRadera
 5. Så härligt det ser ut. Själv läser jag väldigt lite nu för tiden - det blir desto mer ljudböcker. Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 6. Boule är inget för mig pga av ledvärk, men å andra sidan är jag himla dålig på att "pricka". Den boken är bra.....att leva i nuet och att lyssna på vad man vill och inte vill är viktigt!

  SvaraRadera