Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 27 november 2012

Buss till Elche

Det regnade intensivt hela natten, men på morgonen klarnade det upp och så småningom visade sig även solen. Däremot har det kommit ner kalla vindar från norr = inlandet.
Vi bestämde oss för att ta bussen till Elche. Här är bussresor billiga. En sträcka på ca 2 mil kostar 1,5€.

Elche finns med på UNESCO´s världsarvslista på grund av alla palmer. Det finns ca 300 000 palmer i och runt Elche. De sägs vara planterade från början av fenicierna runt 300 f. Kr.


Vi hämtade en turistkarta och på den framgår promenadstråk både i palmparker och runt i gamla stan i Elche. Vi kombinerade promenadernamed att starta och avsluta bland palmerna.


Det finns också minnen kvar efter morerna i gamla stan.


Det finns många skulpturer utplacerade i stan. Här i bakgrunden är en gammal en gammal försvarsanläggning, som nu är arkeologiskt museum.


En vacker kyrka, Basilica de Santa Maria, som är rikt utsmyckad.


Från utsidan känns den igen på de blå kupolerna.

Vi hittade ett mysigt matställe på en liten gata. Dit hittade inga turister mer än vi. När vi åt kom det in 8 äldre herrar. Ljudnivån ökade betydligt. Ett gäng svenska tonårstjejer skulle inte ha en chans att konkurera om ljudnivån. Intensivt prat, gester, kramar och pussar på varandras kinder. Här fanns inga homofobiska tankar. Efter en stunds lyssnande fortsatte vi vår vandring mot palmerna igen.


I stadsparken fanns inte bara palmer utan också andra växter. Här var frökapslar på en växt, vars blad såg ut som Fikus Robusta.

Fler blommor och makro hittar du på NF Blo-Ma

11 kommentarer:

 1. Thanks for the great pictorial tour! looks lovely..

  SvaraRadera
 2. Så trevliga platser ni hittar - soligt och fint också :) Eftersom jag inte hade en susning om var Elche ligger, så fick jag googla - tänk så mycket man lär sig genom att följa er på resan...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Fina bilder från solig och vacker plats!!
  Googla fick också jag göra. Spanien är en vit fläck på min karta.

  SvaraRadera
 4. Fina bilder och vackra utsmyckade kyrkor,Trevligt !!!!
  Ändå mer underbart att va i solen.

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 5. Palmer är faktiskt vacka!

  Lev väl

  SvaraRadera
 6. What a great place to visit ;)
  Lovely images...

  SvaraRadera
 7. I love that statue, and the seeds are so bright and beautiful!! I would walk among the palm trees, too!!

  SvaraRadera
 8. Härliga palmer och så fint solsken! Här är det bara grått och snöstorm på kommande.

  SvaraRadera
 9. En fikus-blomma - det ser man inte varje dag.
  Härliga resbilder du visar!

  SvaraRadera
 10. Det låter ju som man vore 100 år, men där var jag för mer än 45 år sedan! Det är nästan så man vill hålla tyst om det. Kan tänka att palmerna är något större och grövre. Väldigt fina bilder. Kul utflykt. 3 M

  SvaraRadera
 11. Hej! Idag onsdag har vi full snöstorm här ute på Arkö!!! Vi har "fått" ca 30 cm snö och drivorna ligger höga runt huset. TV nyheterna visar många bilder med dikeskörda bilar, bussar och långtradare. Man skulle vilja gå i ide ett tag men vi väntar nu på en gnistrande solskensdag. Vintern kom lite tidigt i år men snart har vi passerat vintersolståndet och då blir det ljusare för varje dag. Man blir lite avundsjuk på er som gonar er i värmen. Ni ska ha det så bra och skönt att ni slipper snöovädren.
  Hälsningar från de insnöade på Arkö!

  SvaraRadera