Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 3 november 2012

Cykeltur

I går var en strålande dag. Efter en stunds promenad för att få igång kroppen och en kopp uppiggande kaffe, tog vi fram cyklarna.


Vi cyklade ner till strandpromenaden och tog cykelvägen till gamla stan och borgen. Det blev ungefär 5 km enkel resa. Vi parkerade cyklarna vid en lyktstolpe vid det lilla torget. Så följde vi den smala bilvägen upp i gamla stan, allt för att undvika trappor.

 

Här tog vi en återhämtningspaus och ett kort ner mot torget och gatan vi kom ifrån.


Här ser ni stranden, som vi cyklade längs.


Utanför själva borgmuren är en staty av påven Benedicto XIII. Han var förvisad till borgen under 1411-1423 efter en schism. Borgen och gamla stan växte fram under moriska epoken. Tempelriddarna använde den sedan under 1300-talet.


Jag tittade på turistfällorna utanför borgen, medan Lennart gick in och tittade. Det var första gången Lennart fick reducerat pris på inträde - över 60 år, något han inte väntat sig. Ibland har de grå stråna sina fördelar. Här ett foto från borgen ut mot hamnen


och ett ut över hustaken. 
Väl hemma i husbilen var det dags att tvätta lite jumprar och underkläder. Det var som att uppleva barndomens tvättstunder. Jag stod ute under ett tak och tvättade medan andra diskade. Nu kan jag ju varken spanska eller franska, så det blev ingen vidare konversation under tiden.


Senare satt vi ute vid poolområdet medan skymningen och mörkret kom. Vi avslutade kvällen hos Bosse och Monicas (Skutesjön) tillsammans med Christer och Margareta. Bosse och Christer hade dessförinnan hämtat kinamat, som vi njöt.


Tack för en trevlig  kväll!

10 kommentarer:

 1. Härligt ni verkar ha det, fin utsikt från borgen över havet.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ni verkar ha de trevligt!
  Vi är nu i Bränntorp och hälsar på!
  När jag går och pinkar vid utedasset så ser jag din f.d sommarstuga!
  Många träd är fällda på senaste tiden!

  Lev väl

  SvaraRadera
 3. Ett härligt liv långt från kylan och regnet här, ser så mysigt ut.
  Ha en skön helg;-)

  SvaraRadera
 4. Ni verkar då ha det så jätteskönt. Nu blir jag avis igen:-) Ser så varmt o skönt ut också. Ha det fortsatt trevligt. Kram

  SvaraRadera
 5. Man är avis så inn i .......:-),ock
  husbilen står här utanför!! Ja ja,Hmmm.....

  Oavsett,Härligt att följa er resa.
  Ha en fortsatt trävlig resa!!

  SvaraRadera
 6. Ser helt underbart ut i solens strålar,måste vara skönt att vara där !!
  Här hemma är det bara mörkt o mulet även dagtid...

  Ha det fortsatt gott.......

  SvaraRadera
 7. Ni verkar ha det verkligt skönt och gott. Tänk att det är så många svenskar som så gärna åker till Spanien. Vi skulle också gärna ha åkt iväg, men det var så mycket emellan. Men ni har ju gjort på precis det sättet som vi vill när vi kommer iväg. Bara åker dit ni vill och har lust. Lever verkligen livet i er fina husbil, det är ju härligt. Har nu varit ute och promenerat i två dagar och det har gått bra, så snart kan vi nog ge oss iväg på en tur snart. Ha det fortsatt skönt, följer gärna vidare med er. Kram 3 M

  SvaraRadera
 8. Ser alldeles underbart ut!

  SvaraRadera
 9. Ser mysigt ut och vilket väder!

  SvaraRadera
 10. What a fantastic place. Your photos do it justice!

  SvaraRadera