Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 11 november 2012

Eftermiddagsregn

Tidigt i morse lyste solen, men innan vi fixat till oss, så var det över-mulet. Vi tog ändå en promenad ner till stan.Vi kom inte längre än till baren innan vi stannade och tog var sin espresso tillsammans med en del andra svenskar. En del diskussioner om olika GPS´ar och intermesson, som kan hända. Med avstånd till händelserna kan de ge ett gott skratt.


Det var väldigt lugnt i stan idag. Jag hann med att fotografera den vackra rondellen, utan att en massa bilar skymde sikten. Däremot är omgivningen sådär. Många höga reklamskyltar och en ödetomt åt ena hållet. Restaurang och McDonald åt andra.


Den här sortens buske blommar på många ställen och lyser upp.
Väl hemkomna satt vi ute och läste en stund innan himlen mörknade och det blev rått. Det var läge för att testa vår gasolugn. Det blev en sen lunch med "lökpaj".


När vi var i Moseldalen åt vi en god lökpaj, med botten av bröd. Jag försökte mig på något liknande och det blev riktigt gott. När vi ändå hade ugnen uppvärmd, så gjorde jag några muffins med äpplebitar i.


Dem avsmakade vi nyss till kaffet. Samtidigt tänkte vi på barnbarnet Noelle som är 1½ år idag och det är nästan en månad sen vi såg henne. Mycket måste ha hänt i hennes utveckling under den här tiden.

Sedan några timmar tillbaka smattrar regnet på taket och det är bara 13 C ute. Nu sänker sig skymningen så sakta, så vi får hoppas på en soligare morgondag.

4 kommentarer:

 1. Efter regn, så kommer snart solen tillbaka :)
  Ni har hunnit med en hel del... marknaden såg väldigt trevlig ut! Skorna var häftiga, men... inte mycket att promenera med här i Granmyra.
  Ha det fortsatt bra på resan!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Njut på, och pajen lät jättegod och muffinsarna såg inte så dumma ut de heller.
  Vi pratar bara mer och mer om att flytta till mindre då barnen flyttat iväg hemifrån, kanske till en etta el tvåa och sen använda husbilen än mer.
  Nån gång omman får vara frisk och på bena och allt går som man vill, kunna göra som ni och många andra, vistas nere i tex spanien, frankrike elr nåt annat vintertid!
  Jag sade senast alldeles nyss åt äldsta tösa att man lär nog längta jättemycket efter barnbarnen sen.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Skönt med smattret på husbilstaket när man kan mysa inne med en god bok!
  Imorgon lyser säkert solen men det gör den nog inte här, gråmulet och blåsigt är det just nu!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt att ha en ugn, ger möjlighet till lite mera variation i matlagningen. Vi hade en inbyggd ugn i gamla bilen, men i den vi har nu förstörde man för mycket av köksutrymmet så det ick bli en lös som vi tar fram när vi behöver den. Det fungerar också bra. Hos oss regnar det också idag, så det blir inte lika mycket promenerande, kanske på em, vi får se. Vi njuter ändå och igår hade vi strålande solsken och underbart. Lilla St. Peter Ording är en liten gullig ort som lever upp på sommaren. Men finns en del öppet fortfarande, som tur är. Ha det så skönt, kramar 3 M

  SvaraRadera