Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 24 november 2012

Marknad

Vid 10-tiden var det dags att ta sig ner till marknaden, för veckans inköp av frukt och oliver. De finns ju förstås att köpa i affärerna också, men det är så härligt att handla direkt av odlarna. 5 kg apelsiner och 2 kg clementiner á 0,5 €/ kg och 1 kg stora fina druvor á 1,2 €/ kg.


Oliver över disk är något alldeles extra. Där spanjorskorna trängs, där ska man handla!


Förutom jättestora oliver blev den här kombinationen ny för veckan. De smakar gott - oliver med små gurkor instoppade, där kärnan skulle ha suttit.

När affärerna var gjorda samlades "Nordiska rådet" för fika, öl eller vin och Tapas.


Det var första gången vi var med. Förra lördagen missade vi "mötet". Det var inte så många idag, då en del ska ha grillfest på em.
Vi åt tre tapas och var sin öl. Smakade gott. När vi kom hem förstärkte vi tapasen med en varsin pirog fylld med tomater, tonfisk och ost. Därtill mörkröda tomater och ett glas vin. Det ni ser i bakgrunden var ett spännande bröd - en väl kavlad wienerbrödsstrut fylld med marrängsmet, som inte var helt stelnad/gräddad. Det blev vår dessert.


Efter det här gick det åt en promenad ner till hamnpromenaden.

I går köpte jag julstjärnan och idag blev det en hibiskus och en pelargon. Nu börjar vår grusträdgård blomma!

6 kommentarer:

 1. Oliver med sån gurka i har jag aldrig provat, men det verkar gott. Smart att handla där spanjorskorna trängs! Ha det fortsatt härligt!

  SvaraRadera
 2. Mycket gott att handla där på marknaden... och bra priser :)
  Fortsätt njut!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi ska nog också ner till marknaden idag, få se om vi kan cykla, dom springer maraton utanför vår camping så gatan är avstängd. Hur länge blir ni kvar i Santa Pola?

  SvaraRadera
 4. Nordiska rådet ser ut att ha trevliga sammanträden!

  Ha de gott!

  SvaraRadera
 5. Kombinationen oliver-gurka var ju ny... men oliver är gott och gurka är gott så det funkar säkert! Kan verkligen sakna smakerna på frukt och grönsaker nere i södra Europa, det är nåt helt annat än här!

  SvaraRadera
 6. Ni verkar ha anpassat er väldigt bra på ert "ställe". Blir ni kvar där ett tag eller? Det skulle nog inte gå någon större nöd på er där. Kul med det Nordiska rådet som träffas efter marknaden. Där dryftas säkert världsproblemet på ett otvunget sätt. Härligt att gå på marknad och köpa godsaker. Fortsatt att ha det gott! Kramar 3 M

  SvaraRadera