Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 21 december 2012

Helgförberedelser

De senaste dagarna har det varit en del helgförberedelser, som att handla och matlagning. Inte alls så mycket som tidigare år, men några köttbullar har det blivit.


Här finns mycket god fisk och skaldjur att köpa och äta. Igår blev det stora räkor till lunch.


Stora färska räkor kostar 6:95€/kg, så då kan vi njuta lite nu och då.

Idag har vi tvättat ett par maskiner på fm, som hängt ute på tork under dagen. Det doftar gott om kläderna när jag lägger in dem i skåpen.

De senaste dagarna har det också blivit en del böcker lästa. "Priset på vatten i Finistère" har några år på nacken, men är fortfarande högaktuell och passade bra att läsa nu, när vi gjort ett temporärt uppbrott från Sverige.


Vi byter böcker med varandra. Den här boken har redan vandrat vidare till nästa läsare. Idag har jag ägnat mig åt en deckare. Det är några år sen jag läste "Livstid" av Lisa Marklund, så jag har läst om den. En del kom jag förstås ihåg, men boken fängslade mig ändå.

Lennart håller sig till ljudböcker och en del motortidningar, som också vandrar runt.

8 kommentarer:

 1. Det spelar ingen roll om man är i Spanien eller på Gotland, julförberedelserna är desamma. Jag har också stekt köttbullar idag.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Här tar vi det med ro... skinkan griljeras i morgon, jansson och svampomelett görs på julafton :)
  Fortsätt njut av husbilslivet!
  Tack för julhälsning!
  God Jul till er också!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ser gott ut med räkor!

  Köttbullar är en viktig del av julen!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 4. Härligt att laga julköttbullar i husbilen:)) Hoppas ni får en härligt annorlunda jul där ni är. God Jul kära ni, Kram

  SvaraRadera
 5. Ja det är bra med snälla grannar man kan byta böcker med, våra grannar Maggan och Leif byter vi böcker, tidningar och filmer med. Idag var Anders upp till Skandinaviska affären i Alfas del Pi och köpte rödbetssallad, julkorv, hårt bröd och stenbitsrom bland annat, julskinka och frysta köttbullar hade han köpt där förut. Det är ju ändå kul att få lite svensk julmat till jul. God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi er.

  SvaraRadera
 6. Ja du - tänk om man hade sådana - löjligt låga - priser här hemma för dessa läckerheter. Vi livnärde os på dom när vi var nere i Oktober.
  Herregud vad jag längtar till soliga Spanien: 80 cm snö - och den ramlar ner än här hemma.
  Vi lyckades inte få ett flyg ner som passade våra arbetstider. Lägenheten i Benidorm var vår. Så nu deppar vi och gräver fram bilen...

  SvaraRadera
 7. Vi älskar fisk och skaldjur! När vi firade jul och nyår i Nerja för tre år sedan hade vi ett underbart om än något osvenskt julbord, ser fram mot en upprepning någon kommande jul. Visst är det härligt med god och ömsesidig grannsämja så att man kan hjälpa och bistå varandra. Kram, 3M

  SvaraRadera