Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 11 december 2012

Legend

I går kväll gick Lizzy, Ove, Günter och vi ner till hamnen, för att vara med om ett spel runt Legenden om hur avbilden av Jungfrun av Lorento kom till Santa Pola. Vi traskade iväg till kl 18.00. Vi hade fått uppgift om att det började då. Men inte, först 20:10 började spelet. Under mellanperioden hittade vi en Tapasbar.

Legenden från 1643 berättar om en fiskebåt, som fick söka nödhamn i Santa Pola på grund av en storm. Ombord fanns en avbild av Jungfrun av Lorento. När stormen lagt sig seglade de iväg, men var tvungen att återkomma till hamnen vid två tillfällen och då förstod besättningen och myndigheterna att Jungfrun ville bli kvar i Santa Pola.
Den här berättelsen hittat vi på Santa Pola´s turistinformation. Det fanns flera moment i spelet, som vi inte riktigt förstod.


Det som var tydligt var att båten återkom och man bar i land Jungfrun. Det blev ett fackeltåg upp till kastellet.


I mitten gick kvinnan, som bar Jungfrun, en fiskare och en myndighetsperson. Präster fanns också med och de tog så småningom emot Jungfrun och så placeras hon i kapellet.


Vad är en procession utan orkester?


Så här var den.


Här har de kommit fram till kastellet. Då blir det sånger med en kör, kanske kyrkokören.


Och så är skulpturen av Jungfrun av Lorento åter på plats.

2 kommentarer:

  1. Njut av livet där nere!
    Jag ser fram emot vår tur!

    Kram från de " insnöade "!

    SvaraRadera
  2. Visst är det fint med de olika processioner de har där nere i olika sammanhang. Det är ju likadant kring påsk och nyår. Nyår har vi upplevt flera gånger i Spanien och då smälls det utan like, men det är kul att uppleva. Det är ju synd att du fått problem med att lägga in bilder, det är så roligt tt se, men då får vi läsa oss fram till era fina upplevelser istället. Ha det riktigt skönt. Kram3 M

    SvaraRadera