Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 19 januari 2013

Alicante - Skavsta

I morse var vi uppe med tuppen, eller något senare. Tidig frukost och så plockade vi prylar i två ryggsäckar. Vi tömde kylskåp och frys, vattentankar och toa. Sen var vi reda för bilfärd till Alicantes flygfällt. Günter skjutsade oss! Våra grannar tittar till husbilen, medan vi far hem till Sverige några dagar. Det är skönt med omtänksamma grannar.


Stor fin avgångshall. Här är entrén. Vi väntade någon dryg timme och så var det dags borda planet.


Avgången var kl 12.00 och då var vi i luften. Resan hem gick bra. Ryanair har tagit bort nätkassen på baksidan av stolarna, så nu får vi långbenta plats utan att knäna skaver emot.


Här har vi påbörjat landning, när vi passerar över Bråviken. Till höger tar sig en båt fram i rännan. Solen håller på att dala. Ankomsttid var 16:10, men vi landade 15:30. Gjorde inte ett dugg.

Vi reste från + 20 C och kom till - 15 C i Skavsta. Vi tog taxi från Skavsta hem till Norrköping. När vi passerade Kolmården var det -21 C. Viss skillnad.

5 kommentarer:

 1. Välkomna hem, även om det bara är för några dagar...
  Ja det är ju en viss temperaturskillnad...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Kan kanske vara bra att komma hem ett tag för att inse hur skönt ni har det. Otur att ni skulle komma hem när det var som allra kallast. Men ni blir väl inte hemma så länge förmodar vi. Men ha det så gott som ni kan och står ut med kylan. Kram 3 M

  SvaraRadera
 3. Ja du, det är en viss skillnad. Har en känsla av att ert uppehåll här hemma i frysen kommer att vara väldigt kortvarig;-)

  SvaraRadera
 4. Vilken chock för kroppen!
  Ni kom ju hem till den värsta vinterkylan hittills i år.
  Här har vi just nu nästan -14.

  Ha en fin helg hemma i Sverige!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Jasså? Det blev en visit hemmåt ett tag. Det kanske man måste när man är borta längre. Hoppas allt är bra med er. Ha det gott hemma i kylan:-)

  SvaraRadera