Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 12 januari 2013

Fredag - lördag

Dagarna rusar fram och vi lunkar med. Igår konstaterade vi: fredag igen!
På fm hade vi storstädning av Ellen. Passade på under tiden, som lakanen hängde på tork och sänkläderna var ute på vädring.

Efter kaffe tog vi så en promenad ner och utefter stranden.Vi försöker gå 10000 steg per dag. Det är inte alltid det lyckas och det märks på att byxlinningen börjar bli trång.
På hemvägen gick vi genom staden och en gata vi inte gått tidigare. Utanför ett kaffe, växte ett apelsinträd, dignande av frukt.


Granne till marknadsplatsen är en begravningsplats. Många gånger har vi tänkt titta in, men det har inte blivit av. Nu stod grinden öppen och vi gick in. Begravningsplatsen här skiljer sig mot kyrkogårdarna hemma.


Här placeras gravurnorna på höjden. Mycket blommor, en del färska och andra konstgjorda.


Det finns också större platser, förmodligen för de mer prominenta i samhället. Det kan man ju se i Sverige också, även om skillnaden minskat.

Så hem och vila benen en stund innan nästa runda. Senare kom Inger och Jerry över på en ost-tallrik.


Solen går nu ner vid 18:30 och då blir det rått i luften. Då är det läge att flytta in i bilen.

Idag, lördag,  har det varit marknadsdag. Vi handlade frukt. Sen gick vi ned till ett Tapas-ställe vid hamnen. Tapasintaget blev dagens lunch.

9 kommentarer:

 1. Vilket fint apelsinträd!
  Tänk så skönt ni har det. Det är inte utan att man blir lite avundsjuk.

  Begravningsplatsen ser likadan ut som de på Sicilien. Jag vet inte hur det är med kremeringar i Spanien, men på Sicilien skjuts hela kistan in i sitt fack, som sedan försluts. Det är alltså inte bara askurnor som står där.

  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ser underbart härligt ut i solen,här börjar ljuset att återvända så smått !!
  Hoppas det rullar på nu så vi kommer iväg snart på vår Sol o Badresa.


  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 3. Så härligt att kunna hänga lakan ute på tork! Det är verkligen nåt jag längtar efter. Ha det fortsatt härligt!

  SvaraRadera
 4. Förutom en härlig blå himmel kan jag känna doften av lufttorkade lakan. Mmmmhhhh!
  Urnorna på höjden - vilken toppen idé!!! De tar mindre plats och är "synliga". Det borde vi ta efter här hemma!
  Efter den dag i paradiset blir det rått i luften hos dig. Okej då, vi kan byta. Tycker du att fem minusgrader är nå't att ha så säg till;-)

  PS. Det ni gör är precis det vi planerar för efter pensionen. Fast inte i husvagn. Vi funderar på att hyra en lägenhet i 3-6 månader och slipper det svenska vinterhelvetet. DS.

  SvaraRadera
 5. Kul att se hur ni sitter och njuter ute i solen! Visst har vi det bra! Prydnadsapelsinerna finns på många håll i medelhavsländerna. Minns när min son och jag var i Italien en gång och försökte smaka på en apelsin. Det gör man bara en gång! :-)

  SvaraRadera
 6. Häftigt med så mycket apelsiner på ett så relativt litet träd. Håller med om att dagarna bara rusar iväg, nu har vi varit på El Raco i 3 månader och stannar väl cirka 3 veckor till innan vi åker söderut.

  SvaraRadera
 7. Jag gillar att gå på svenska kyrkogårdar... njuter av stillheten och miljön - kanske är det inte lika rofyllt där ni är, men spännande att se hur det ser ut.
  Mysigt att kunna sitta ute i solen... och vilket fint apelsinträd!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Visst är det väl härligt att kunna sitta ute och äta lunch i januari!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 9. Välkommen i gänget. Vi som också tycker veckorna går fort. Men tack och lov för det. Nu har vi fullt med snö igen. Riktigt deprimerande. Njut av tt inta lunch ute i naturen. Fantastiskt vad många apelsiner. Är de sura? Kram 3 M

  SvaraRadera