Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 12 februari 2013

Almeira - Albuñol - nästan Orgiva - Salobreña - Rincón de Victoria


Nu sitter vi på ett fik och lånar deras wi-fi.

Vi startade den 10 februari från Almeira och följde A 7 utefter kusten. Vi svängde av på några mindre vägar för att komma närmare havet, men där var bara grönsaksodlingar av olika slag, som var inplastade. Det var inget vackert landskap, även om grönsakerna blir goda och fina.


Vi tröttnade på det landskapet och svängde upp mot bergen och Albuñol på väg A 4131. Där mötte oss en frodig grönska, som vi inte sett tidigare. Mandelträden började blomma (här på 600 m.ö.h.) och marken var täckt av den spanska klövern med gula klocklika blommor. Otroligt vackert. Vägen fortsatte uppåt med många serpentiner.


Vinstockarna var hårt tuktade .Långt där nere möts himlen och medelhavet. Vi drack kaffe samtidigt som vi tittade på den fina utsikten ca 850 m.ö.h.


Färden fortsatte högre och högre. Mandelträden är rosa-vita. Mest knoppar. Det gula i bakgrunden är vildginst. Luften är hög och klar, men lite kylig. Vår känsla är vår! Undrar om vi inte får lite vårkänslor. Allt känns otroligt härligt.


Snöklädda Sierra Nevada ser vi här i bakgrunden. Som högst åker vi på 1297 m.ö.h. innan det bär utför mot Orgiva. 


Sikten var inte så bra alla gånger, men med en skicklig chaufför klarade vi t.o.m. att möta en buss strax efter den här bilden togs.


Så småningom träffar vi på den här vackra dammen. Vi viker då av söderut igen, eftersom det ska bli sämre väder. Granada får vänta på oss till en annan gång.
Vi stannar över natt på en parkering i Salobreña. Vi var minst ett 40-tal husbilar där.


Någon berättade att kungafamiljen hade sitt sommarresidens i borgen. Men när vet vi inte.

I går den 11 februari, fortsatte vi resan utefter N 340. Fanns en del kurvor här också, även om vägen var mycket bredare.


Himlen hade mörknat och vinden tilltagit. Vi passerade den här akvedukten, som är byggd under slutet av 1800-talet, men är inspirerad av romartiden. Den försåg ett sockerbruk med vatten.


På andra sidan vägen kunde vi titta ner på den här fina bron. Där ser ni också lite inplastad grönsaksodling.


Orterna utefter vägen är nästan sammanvuxna. Det finns mängder med hotell och lägenheter att hyra eller köpa. Vi stannade till på en lokal marknad och bunkrade upp grönsaker, innan vi stannade i  Rincón de Victoria för natten. Här är en stor parkering, där vi är ett 20-tal bilar som står. Finns service med vatten och avlopp. Förutom oss finns ytterligare fyra svenska bilar. Vi har fått en del tips om vad vi kan se i omgivningarna. Vi blir kvar åtminstone en natt till.

Det här reseavsnittet blev inte så långt vad gäller mil, men det är mycket att titta på och intryck att smälta.

10 kommentarer:

 1. Vilken helt fantastisk resa! Sitter här och försöker att memorera allt... för att göra likadant när vi väl är pensionärer.
  Vilken road trip, vilka bilder å vilket underbart landskap!

  SvaraRadera
 2. Hej på er!
  Vad långt ni har hunnit! Akvedukten är det den utanför Nerja?? Vi var där förra året. Då besökte vi droppstensgrottorna i Nerja och så åkte vi upp till Vita staden Friligiana utanför Nerja. Sevärt!
  Vi är kvar i Santa Pola. Ove hämtar sina krafter igen. I kväll var det Bingo, Gunther vann potten en gång. Han blev så glad. Han är också så glad för idag kom Siv hit till honom, ska vara här i tre veckor.
  Må så gott och kram från Lizzy och Ove

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker utsikt ni fick uppifrån bergen. Vägen verkar lite smal på sina ställen, att få möten i sådana svänger är inte så roligt. Men som du skriver, bra chaufför så går allting bra.
  Kram och njut vidare, här har vi fått ytterligare 7 cm snö idag!

  SvaraRadera
 4. Fina bilder:) dom där broarna...skulle nog vara rätt så spännande att köra över:) ha de

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder/vyer!

  Jag följer er och lär!

  Lev väl

  SvaraRadera
 6. Hej min gamla klasskamrat!

  Kul att läsa allt ni skriver. Grattis på din födelsedag så här lite innan, det är väl den 15:e. Hoppas du får en härlig dag. Kram Gunilla W

  SvaraRadera
 7. Så mycket vackert ni har sett!
  Tack för att jag fick följa med och se en del av allt det fina.
  Ser i kommentaren ovan att du snart fyller år, så jag passar på att gratta jag också!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Vi såg också att det var akvedukten i Nerja. Där tillbringade vi tre veckor för tre år sedan. Synd att ni missade droppstensgrottorna där. Är en otrolig upplevelse, men det går ni väl ta en annan gång. Samma med Granada som verkligen också är värt ett besök. Men ett härlig tur bland bergen fick ni. Visst är det väldigt vackert och otroliga vidder. Vart är ni på väg. Är Portugal målet? Härligt har ni det och det har vi också när vi läser berättelserna. Kramar 3 M

  SvaraRadera