Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 24 februari 2013

Cykelutflykter

I går eftermiddag cyklade Birgitta, Nils-Åke och vi till Armaçâo de Pêra. Vi tog cykelvägen över en massa träspänger dit.


På förmiddagen hade vi promenerat hit och då var det rätt mulet. På em klarnade det upp och vi skulle ta oss till staden där borta. Spängerna tar oss förbi vattensjukt område, som också hyser en massa vackra fåglar av olika slag.

Det blåste friska vindar hela dagen, så vi hade motvind dit. Birgitta och jag hade hjälp av våra el-cyklar men grabbarna fick träla i motvind.


Det var stora härliga vågor som rullade in mot land.


Det var ett vackert skådespel, men lockade definitivt inte till bad!


Vi parkerade cyklarna vid stranden och så tittade vi på de färgglada fiskebåtarna, innan vi fortsatte strandpromenaden bortåt.


Efter en stund behövde vi vila benen och då passade det bra med varsin kopp cappuccino. Det stärkte oss gott inför cyklingen tillbaka till Parque da Galé.

Blåsten avtog under natten och idag har det varit en strålande dag. Vid vårt gemensamma förmiddagskaffe, bestämde vi att göra en ny cykelutflykt. Idag till Albufeira. Nils-Åke och Birgitta har cyklat mycket här nere, så de har kläm på olika cykelvägar, som vi inte skulle hittat själva.Det var en vacker väg. Vid den här utsiktspunkten, stannade vi för att ta kort och då upptäckte jag att jag tappat vår lilla kamera. Den här bilden tog jag med Nils-Åkes kamera. Vi tittade efter  kameran i närområdet och så fortsatte vi in i staden. Det finns en gammal stadsdel, som ligger i anslutning till stranden. Vi strosade runt där och


tittade också på en sandskulptur. Från gamla stan går det en rulltrappa upp till nyare hus på ena sidan och på andra sidan om gamla stan går det hiss från stranden och upp till husen.


Idag satte vi oss vid en uteservering vid torget. Solen värmde intensivt innan det var dags för återfärd.


Vid Marinan finns de här glatt färgade husen. På hemvägen kollade vi efter den borttappade kameran. Lennart tog en extratur med cykeln och kollade vägkanten och jag promenerade några km, men utan resultat. Trist som sjutton.
Men trots kamerastrul har vi haft två fantastiskt trevliga cykelutflykter tillsammans med Birgitta och Nils-Åke och lilla My. Det tackar vi för!
I morgon åker vi vidare, men åt olika håll. Vi åker mot Sagres, men vet inte hur långt vi hinner och när vi får wi-fi igen.

Ställplatsen Parque da Galé kan vi rekommendera. 30 platser men bra och personlig service till en kostnad av 6,5 €/natt. Det var en av de bästa ställena med wi-fi.

7 kommentarer:

 1. Sköna dagar med härliga cykelturer - ser underbart ut! Synd att du tappade kameran - det är ju inte alltid man vill släpa på systemkameran och då är det ju så praktiskt att kunna ha en liten i fickan.
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Nu har jag hämtat lite sommarkänsla på Din och Lennarts blogg,många fina bilder på blommor och mycke annat! Tråkigt att kameran försvann! Ha det fortsatt bra där i solen! Kram från mig till Er!

  SvaraRadera
 3. Nej vad trist att du tappat kameran!! Alla fotominnen!! Det är så tråkigt när man tappar foton så där. Fina bilder visade ni idag ialla fall:-)) Trevlig fortsatt resa:-)

  SvaraRadera
 4. Finns inget värre än att bli av med sin kamera....särskilt när man bloggar :)
  Du fick ändå med fina foton. Vi ska åka över Portugal på hemvägen.

  SvaraRadera
 5. Osis med den tappade kameran. Inte roligt alls!
  Roliga och härligt soliga och varma bilder, speciellt om man har haft minus 8,7 grader imorse.

  SvaraRadera
 6. Vad tråkigt med det faktum att du inte hittade kameran. Det är bara så retligt och frustrerande, men då får man bita ihop. Du han ju ändå få en del fina bilder från er härliga cykeltur. Kul att träffa på kompisar lite här och där. Det är ju fantastiskt att så många återträffas både här och där. Vi har ju andra vänner som är ute och åker och de berättar just om detta med kontakterna med andra husbilsåkare som en av de mest positiva sakerna. De delar på något sätt livet här och nu. Snön envisas med att ligga kvar, trots töväder. Det är en riktigt seg vinter. Men vi har förtröstan. Ha det så skönt och hälsa era vänner Nils-Åke och Birgitta, vi brukar följa dem ibland.
  Var rädda om er! Kramar 3 M

  SvaraRadera
 7. Nej så trist att tappa kameran! Hoppas att du hade laddat över bilderna redan till datorn, så inget gick förlorat.
  Fin resa ni gör och vi hänger med här hemifrån. I natt -13gr och nu på dagen +3gr!!
  Kram

  SvaraRadera