Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 20 februari 2013

Rocio - Huelva - Portugal


Wi-fi är jättesegt . Det har tagit över en timme bara att lägga upp kartbilden, så det blir inga fler foton.

Vi startade från Camping Valdevaqueros i måndags morse. Vi vaknade tidigt av en åsnas skrii, så efter dusch och omsorger om Ellen for vi väg N 340 norrut. Molnen gick lågt och vi såg inte bergstopparna. Här är mer fuktigt än där vi åkt tidigare. Gräset är frodigt och vi ser både kor och hästar.
Vi stannar och fikar vid Rio San Pedro. Där är sankmark och det finns också en del saltbassänger, precis som i Santa Pola. Här måste finnas bra med mat till fåglar, då vi såg gott och väl ett 100-tal vita hägrar.
Norr om det här området blir det böljande kullar med större åkrar, där de odlar säd.
Vid El Cuervo finns massor med solceller uppsatta och tidigare har vi sett mängder av vindkraftverk.
Då vägen var bra, blev det att vi fortsatte längre än vi brukar. Vi tog ringvägen runt Sevilla. Tro det eller ej, men Sevilla är en stor hamn med containertrafik. Inget vi visste o innan.

Vi fortsatte väg 8076 / A472. Ställplatsen vi siktade på i La Palma del Gondado fanns inte längre, så vi fortsatte till Campingen i El Rocio. Med en titt på himlen, som mörknade mer och mer, tog vi på jackor och gick in i staden. Tänk er en mexikansk stad i Vildavästernfilmer. Då växer El Roocio fram.
Husen är vita och framför många finns träräcken att binda hästar. Gatorna består av sand och åter sand.

Vi såg flera ryttare som tränade sina hästar,både i dressyr och en som longerade sin häst. Vi tittade in i kyrkan Iglesia de Nuestra Señora del Rocio. Under 15 - 21 maj räknar man med att knappt en miljon besökare. Då hyllas Virgin de Rocio, men det är också en fiesta.

Igår skrev jag detaljerat om resan från El Rocio till Huelva och vidare till Portugals gräns. Det tog mig någon timme, då blogger eller wi-fi strular. När jag skulle lägga upp det jag skrivit, så gick det inte.

När jag gick in nu på fm var mycket av det jag skrivit borta och nu ids jag inte göra om det igen. Vi står nu på en en ställplats vid gränsfoden Spanien / Portugal vid staden Vila Real de Santo António. Staden är typisk Portugisisk med sina vackert lagda trottoarer. Den är också typisk gränshandelsstad, med många spanska besökare. Det finns många affärer som säljer sängkläder, hemtextil och småbarnskläder.

8 kommentarer:

 1. Förstår din frustation när det inte går som man vill med bloggandet och allt försvinner!
  Kul att du fick in kartan och vi hänger med och läser.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Trist när tekniken strular... instämmer med JoY - bra att kartan kom med så man vet var ni är :) "Googlade" på sta´n och tittade på bilder - ser fint ut :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vi har gjort ungefär samma resa som ni för två år sedan. Måste fråga är det en karta från internet, ni använder att rita ut er färdväg på. Har du adressen i så fall? Jag har provat med Michelins men det blev inte bra.

  SvaraRadera
 4. Härlig fortsatt resa! Ja wifi har jag svurit över i Spanien många gånger. Det lär inte bli bättre i Portugal antar jag.
  Så jag får väl tro på vad du skriver utan bildbevis;-)

  SvaraRadera
 5. ja det har vel blidt stelplass i vila real san antonio på kaien.Takker for tipset om El Roocio er der på den tiden .Er også intrisert i vilket kart ni anvender meget bra det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en Garmin GPS som kan spara den väg som vi har åkt under dagen, så kan man med programmet Mapsource eller Basecamp som finns att ladda ner från deras hemsida. Men de förutsätter att man köpt någon av deras kartprodukter typ City Navigator® Europe NT. Då kan man även sitta vid datorn och planera hur man ska åka vidare. När jag importerat vägspåret till programmet så gör jag en skärmdump med skärmklippverktyget som finns under tillbehör i win7.

   Lennart

   Radera
 6. Så får vi hälsa er hjärtligt välkomna till Portugal. I Vila Real de Santo António har vi varit många gånger, på den tiden vi bodde i Algarve.

  Ni måste besöka staden Tavira, Algarves vackraste tycker vi.

  Jan har börjat stå på Eiran och spana efter er. Men det dröjer en vecka eller två innan Alentejo har sin rikaste blomsterprakt, så gör er ingen brådska.
  /Anna

  SvaraRadera
 7. Så har ni då kommit fram till Portugal. Så härligt. Vi är med på kartan här hemma och tittar var ni är, det är klart det är roligt att få se bilder, men du berättar ju också vad ni upplevt, så då får vi använda vår fantasi och vårt eget bildminne. Det går att skriva med en hand också, vilket jag gör nu, men det tar tid. Ha det fortsatt bra! Kram 3 M

  SvaraRadera