Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 17 februari 2013

Ronda - Gibraltar - Tarifa


Efter en natts sömn på Camping El Sur i Ronda, fortsatte vi via väg A369 till kusten. Nerfarten blev nästa lika tjusig som uppfärden till Ronda. Natten var lite kylig och det var dis över bergstopparna men solen sken när vi startade vid 10-tiden.


Jag gillar det blåa ljuset över bergstopparna på avstånd.


På andra sidan av vägen stannade vi och fikade. Jag gick över för att fota bergen och då fanns de här husen med trädgård på bergsidan.


Många motorcyklister, av olika slag, tog en lördagstur på de här slingriga vägarna.  Här är vi på väg uppåt och grönskan är härligt fräsch.


Här är det träd, där de nya löven går i röd ton. Stötte på dem på vår väg neråt. När vi kommer in i provinsen Cadiz, finns det en hel del kor, med långa spetsiga horn. Tidigare har vi bara sett får och getter utefter vägen.
Efter att ha passerat staden Los Angeles, kom vi in i ett storklandskap. Vi såg ett 30-tal storkar i eller nära sina bon. Mina foton genom bilrutan, blev inte bra, så ni får bara tro mig.Så småningom kom vi ner till kusten och vi körde mot den här klippan, Gibraltar. Vi parkerade bilen på en gata inte långt från passkontrollen. Efter att ha kommit in i Gibraltar, som gick snabbt, hyrde vi en guide med bil och så tog han oss runt på småvägarna samtidigt som han berättade och var öppen för frågor.


Aporna var förstås en begivenhet och


en annan var den fantastiska droppstensgrottan. Lummelunda når inte riktigt samma nivå.


Utsikten var fin, men det började bildas moln. Bilen är den vi åkte med. Chaffören fick backa för att ta sig runt i en del kurvor.


Vi tittade också på utställningen i de gamla försvarsgångarna i klippan.


Från en kanonglugg kunde vi titta ner över kyrkogården, flygfältet, tullstationen och Spanien, där vi också skymtade Ellen på gatan. Vi valde sen att bli avsläppta vid shopinggatan och gick tillbaka till husbilen.


På promenaden passerade vi den här brevlådan, som har några år på nacken. Den har inte Elisabeth II monogram, utan pappans.

Färden gick så vidare, åter på väg 340, till Tarifa - Spaniens sydligaste udde. Vi stannade på Camping Valdevaqueros, 9 km norr om Tarifa.


Idag söndag har vi fått ett väderomslag. Bara 17 grader idag och mulet. Konturerna i bakgrunden på bilden är Afrika. Det är inte långt dit härifrån. Många båtar går från Tarifa. Utefter den här kusten håller många vindsurfare till, men när vi var nere vid stranden såg vi inga. Det blåste nog för dåligt. Jag såg istället vackra snäckor, som jag inte kunde låta bli.


På väg upp från stranden fanns de här blommorna, som påminner om baldersbrå.

9 kommentarer:

 1. Fina bilder ,blå underbar himmel !!!
  Malagas flygplats ligger i smeten ser det ut..
  Går det en bilväg genom landningsbanan ??
  Rhonda har jag hört sägas ska vara en vacker by.
  Hoppas man kommer dit en gång och får uppleva det hela så att säga "Live"..

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Gibraltars flygfält och det måste man passera för fot eller med bil för att ta sig in eller ut från Gibraltar. Gibraltar är ett "måste" för många, men jag tycker Ronda och vägen dit är ett strå vassare./Elisabeth

   Radera
 2. Underbart vackra bilder och vilken fantastiskt upplevelse ni fick med den hyrda chauffören. Det var väl n bra idé och gav tillfälle att se mera. Ronda har många skrivit om att det är så otroligt vackert så vi tror dig och såg det också. Det är en härlig resa ni gör och det är så kul att vara med. Ha det fortsatt bra! Kramar 3 M

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar resa! Följer varje meter - bokstavlingen talat;-)
  Å himla kul att du äntligen upptäck ett fungerande wifi i wifi's "u-land" Spanien;-)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Roligt att läsa om er resa. Vi flyger till Alicante i början av mars och räknar med att åka ungefär samma väg. Var ligger ställplatsen i närheten av Almeria?
  Vi var i El Rocio för längesen och tyckte det var en speciell plats. Där finns både natur o kultur. Vi tänkte återvända dit och sedan åka till Portugal.
  Hälsningar
  Solveig o Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi stod på en inhängnad plats i anslutning till en bensinstation. Fanns vatten och avlopp liksom bra wi-fi annars var det lite trist. Vi sov bra där.
   Koordinaterna är: 36° 48' 57,0" N och 2° 25' 55,0" W
   Vi har varit inne och tittat på El Rocio. Ser spännande ut, inte minst vid fiesta-tid. Ha dé gott! Elisabeth

   Radera
 5. Så fina bilder från er fortsatta resa. Aporna på Gibraltar är ju klassiska och ditt exemplar ser verkligen välmående ut, Bilden med Afrika i bakgrunden är jättefin, tänk att det är så nära!
  Jag tycker att du är jätteflitig att blogga trots att ni åker omkring som ni gör och det är så roligt att du lägger in en kartbild också.

  Ha det fortsatt gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Härliga, härliga bilder! Mycket vackert får ni se och härligt väder - ser helt underbart ut! Och jag instämmer med Ingrid... jättebra med kartan!
  Ha det fortsatt bra!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det finns så mycket fint i underbara Spanien :-)

  SvaraRadera