Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 21 februari 2013

Tavira - Albufeira


Inte så många mil, men mycket att se. Vi startade vid 10-tiden från Vila Real de Santo António. Dessförinnan hade vi laddat upp med gott bröd. Här har lokala försäljare förstått att de kan göra sig en hacka, om de kör runt med sina bilar. Det är det många som gör. I går kväll var det försäljning av allehanda frukter. 


Det var stora gifflar och den högra delade vi till förmiddagskaffet. Den hade en god aprikosfyllning.
Kaffet drack vi på en parkering i Tavira innan vi gick in i gamla stan.

Vi valde en slingrig gata upp till kyrka och borg, istället för att ta trapporna. Var en fin utsikt härifrån. Det har regnat några skurar på fm, men när vi gick runt i staden var det uppehåll.

På väg i bilen sa vi att det liknar aprilväder - ena stunden sol och nästa regn. Däremot är det ju ingen snö här, utan vi har haft det skönt. Som varmast har det varit +20 C.
Långt till höger syns vattensjuka områden. Här trivs allehanda fåglar.


I klosterträdgården fanns många olika slags blommor. Det här blommande trädet tyckte jag var extra vackert!
Innan vi for från Tavira hann jag prova en del kläder. Det blev inget köpt, men väl en trött Lennart.

Nu står vi på en liten välordnad ställplats "Parque de autocaravanas de Albufeira. Vi gjorde stopp vid två andra ställplatser innan vi kom hit, men bägge var fyllda med husbilar. Inte utan än man kan säga att det är många pensionärer i omlopp.

3 kommentarer:

 1. Först var det Santa Pola, Alicante och Benidorm och nu kan jag fortsätta med "walking Memory Lane" till Albufeira. Om ni fortsätter till Atlantkusten kolla Sagres. Å ni har väl kollat in härliga Faro på vägen till Albufeira hoppas jag.

  SvaraRadera
 2. Jag följer er noga och lär!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Så vackert du har fångat vyerna över staden! Skönt att ni har dagar med temperaturer som inte kräver många klädlager. Här har vi -7 idag och det känns ganska ruggit. Hoppas ni får ett fint veckoslut!
  / maria

  SvaraRadera