Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 28 februari 2013

Vila Nova de Milfontes


I natt har det kommit några regnskurar och i morse var det som lägst 6,5 C. Det ljusnade så småningom och solen kom fram lite pö om pö. Vi bestämde oss för att åka vidare norrut längs kusten. Vi följde den vackra vägen N 268.


Pinjeträden är låga och platta, nästan kupformiga. Det är nog vinden från Atlanten, som håller efter dem. Bitvis var det som en allé av Pinje och en del Mimosaträd..


Det finns också många sådana här träd, som ömsar bark. Vet inte vad det är för slags träd, men när vi stannade och jag fotade det här trädet, så doftade det väldigt gott. Kanske kan det vara någon slags Eukalyptusträd.


Vi åkte genom ett böljande landskap, med busk-klädda kullar. Bakom en krök ser vi så vita byar eller


städer, som klänger efter en bergsväg eller sluttning.


Både berg och jord har en vacker terrakotta färg. På det här fotot blev det en dramatisk färgkombination.


Så småningom kom vi fram till Vila Nova de Milfontes. Vi hade fått tips via husbilsklubben om ställplatser. Den fösta, vid utsiktspunkten, fick man inte stå på längre. Vi åkte då till hamnen, men där kom vinden åt så elakt, att vi valde åka in på Camping Milfontes i stället. Efter en god fiskmiddag, tog vi en promenad genom staden. Kvällssolen lyste fint på husen.


I närheten av kastellet fick vi uppleva en vacker solnedgång. Men när solen gick ner kommer kyla och råhet.  I kväll har vi bar 10 C.


Husen är oftast vita med en blå färg runt dörrar dörrar och fönster. På den här bilden finns också två vackra skorstenar med. De påminner om de som finns i Algarve, men nu har vi kommit in i Alentejo.

7 kommentarer:

 1. Fortsatt intressant... tillfälligt lite kyligare väder, men sol och värme på dagarna - ser i alla fall helt underbart ut! Bilden med husen i solen och med de mörka molnen - snyggt!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Det är Eukalyptusträd. Och välkomna till Alentejo får vi väl säga.
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det doftade så gott att vi misstänkte att det kunde vara Eukalyptusträd. Vi har ju sett träden tidigare, men inte reagerat på doften. Vi tänker snedda in i Alentejo. Men oväder är enligt prognosen i dag på väg in över Portugal på måndag och veckan framåt, så vi får se hur resan går. Ha dé gott!

   Radera
 3. Det verkar som ni sakta men säkert håller på att dra er norröver. Kommer ni att åka över högplatån i Spanien över till Andorra och sedan Frankrike? Det är en väldigt vacker väg med spännande utsikt och lite annorlunda att se. Då åker man ju dessutom genom en del av Rioja- regionen med deras goda viner. Men ni har säkert redan bestämt hur ni skall köra. Vore dessutom kul om ni körde om oss så vi fick ses. Men det hörs vi om och än så väntar vi på varma vårvindar som tar bort snön. Sköt om er. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 4. Sååå skönt det ser ut.
  Här sitter jag med hög feber hosta så det smäller och tät som attan.
  Jag hoppas att det snart blir vår.
  Kramizzzz på dig och mysig helg,fast du har ju mysigt varenda dag.

  SvaraRadera
 5. Så ni jobbar er uppåt landet. Kul, för där har jag inte varit. Tyvärr har den delen av Portugal haft den kallaste vintern på länge, vilket du ju bekräftar.
  Vänd tillbaka till Santa Pola - 23 grader:-)

  SvaraRadera