Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 27 mars 2013

Bordeeaux - Winterswijk


En tids stiltje på sidan beror på att vi inte haft tillgång till nät. Tisdagen den 19:e far vi från Bordeaux och åker norrut genom ett vackert landskap med många vinproducenter. Vi väljer små vägar och det finns gott om kanaler i området,


Solen visar sig och snabbt blir humöret bättre. Vi ser något som vi tror är slån, som blommar, men också de gula buskarna som vi sett i Spanien och Portugal. En nyhet är är gullvivan. Jag kunde inte låta bli en plocka några stycken utefter dikeskanten.


Efter "kanallandet" kommer stora gärden och åkrar. På em stannade så vi i La Rochelle på en ställplats för 24 bilar. Vi blev så småningom 20 husbilar, så på sommaren är det säkert trångt här. Vi gick en promenad i stan. En mysig stad med många småbutiker och många barer och restauranger.


Tyvärr var det gråkallt när vi var nere vid hamnen, så det blev ingen båttur utan istället en inomhusservering.

Vi lämnade La Rochelle på onsdag förmiddag och for vidare norrut.


Ny fräsch grönska, men mycket vattensjukt på gärdena. Det är ett böljande vackert landskap.


Hittade några fina blommor på bar gren. Tror det är någon typ av kvitten. Vi fick en vacker om än lite kylslagen dag. På kvällen stannade vi på en ställplats i St George sur Loire. Innan hade vi försökt med ett antal olika ställplatser, men några var avstängda p.g.a. högt vattenstånd efter intensivt regnande och tidigare.


Ställplatsen var fin och det fanns tillgång till vatten. Vi hade en lugn natt tillsammans med 4 ytterligare husbilar. På bilden är det gamla stadshotellet. Visst är det läckert. Hur det ser ut inuti vet vi inte. Vi använde kvällen till promenad och senare boule.

Härifrån åkte vi med sikte på Rouen. Naturen var åter igen på ett annat sätt. Mindre gärden omgivna av häckar.


Vi ändrade oss efter ett besök i Le Beuf och så for vi i stället utefter Seine. 


Vi hittade en trevlig ställplats för 15 husbilar i Heurteauville. Vi blev säsongens första gäster. Vi fick vänta en stund innan elen blev installerad, men sen var allt bra. Vacker utsikt och överblick över pråmtrafiken på Seine, bra service med bl.a. färskt bröd på morgonen. Vi trivdes gott här och gjorde cykelturer i omgivninge, liksom promenader. Det enda vi saknade var wi-fi, men det var på ett sätt skönt att vara fri från allt.
Här är ett fruktområde. Fanns en rundtur där vi kunde göra inköp hos olika producenter. Vi prövade förstås den lokala cider tillverkningen. Inte mycket likhet till den söta som Kopparberg gör hemma.I omgivningen fanns många vackra korsvirkeshus. Det är väl närheten till skogen, som gör det möjligt med den byggstilen.


Vi har inte sett husstilen söderut. Vi stannade i 4 nätter  och väntade ut snö- och regnvädret som var i norra Frankrike, Belgien och Holland.

I går for vi så vidare igen. Det bar iväg norrut. Först på små vägar och sen något större. Det fanns en del snö kvar utefter vägkanterna, men vägarna var bra. Åtminstone utifrån väderförhållandena, däremot var det ibland gamla gjutna vägar med många skarvar.Här syns att jordbrukarna ligger i startgroparna, men fortfarande är det surt i markerna. En del har klarat av att köra ut gödning och skit, men många högar låg på gärden och väntade på spridning.


Dagen började i ett grådis, men solen tog sig igenom mer och mer. Här ovan är gränsfloden mellan Frankrike och Belgien, som vi passerade vid 17:15. Natten tillbringade vi på en ställplats  i närheten av Kortrijk. Bra med vatten, el och tömning. 
Vi hade en kall natt med -0,6 C, men vi vaknade med sol!! Resan gick vidare med sikte på Holland och att ta oss till Winterswijk.Pilträd och staket ser man här mellan hagar och gärden. Som du ser finns det också en del snöfläckar.
Idag blev det mycket motorväg. Vår GPS var inte speciellt snabb, så vi hamnade en del fel. Vi har inte bara åkt igenom Kenedytunneln i Antwerpen - som vi tänkt - 


utan kom in rätt så centralt.


Här en häftig byggnad över en annan tunnel.


Även om det är flera veckor sent med jordbruket, så har man hunnit plastat in en del odlingar.


Även idag var vi vid ett antal ställplatser, som antingen var nedlagda eller inte öppna. Här kunde ha varit vackert att stå, men tyvärr fick vi fortsätta. Men tur var väl det, för i närheten av vår ställplats för natten finns den restaurang och bar som vi finns på nu. Vi har ätit en god schnitzel och därefter skrivit det här. Får se när vi hörs nästa gång. Vi fortsätter norrut i Holland och sen mot Tyskland.

12 kommentarer:

 1. Dina fina bilder ger mig hopp om att det blir Vår även här! Gullvivor, som doftar såå gott.
  Fin resa ni gör, sakta uppåt, fortsätt att ta det lugnt!
  Glad Påsk
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tycker att det känns bra att ni tar med er våren norrut, vi längtar väldigt efter den.
  Hotel de Ville är inte stadshotellet utan stadshuset.

  SvaraRadera
 3. Har saknat er! Så bra att ni tar det i maklig takt... så våren hinner med - för ni tar väl med er den hem till Norrköping?! Solen har vi kunnat njuta av senaste veckan, men någon vårvärme har vi inte - fortfarande under 10 minus nästan varje natt.
  Tack för alla fina bilder!
  Ha en trevlig, skön och Glad Påsk!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ännu en intressant reserapport! Försmak av våren dessutom!

  Önskar er en GLAD PÅSK!

  Lev väl o
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är roligt att se hur ni reser genom landskap av skiftande karaktär. Så mycket ni fått uppleva på den här resan och ännu är den inte över. Du plockade gullvivor i en dikesren, jag har hittat de första blåsipporna i en annan ;-) Fortsatt trevlig resa och en Skön Påsk önskar jag Er!
  / maria

  SvaraRadera
 6. Oj så skönt ni har ni två.
  Jag blev så sugen på öl när jag kom till den bilden.
  Jag är bara inne som snabbast och vill önska er en riktig skön Påskhelg.
  Kramizzzar i massor på er era gottegrisar

  SvaraRadera
 7. Tack för att jag fick följa med på ännu en etapp och se alla fina bilder.
  Fortsatt trevlig resa och ha en GLAD PÅSK!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Tack för telefonsamtalet! Nu har jag också varit ute och "rest" en sväng med Ellen på bloggen, många fina bilder!

  Nu vill jag göra det jag skulle göra före vårt samtal, önska Dig och Lennart en riktigt GLAD PÅSK och hoppas ni inte hamnar i någon snöstorm! Kram till Er båda från Anita

  SvaraRadera
 9. Kul att se vart ni tagit vägen - men ni är ju snart hemma... Hoppas ni har lite vårvärme med er :) Kram

  SvaraRadera
 10. Underbart att följa er resa! Å vilket kanooonavslut - inläggets bästa bild, den är suverän - bilden alltså.

  PS. Ni verkar vara på väg hemåt - vänta minst tre veckor till. Tror inte att 8 minusgrader under nätterna är så roliga för er att uppleva här hemma... DS.

  SvaraRadera
 11. Vad gör det om man tar ledigt ett tag från bloggandet. Bara man kommer tillbaka innan vi blir oroliga, det var nära denna gång. Men med så fina bilder och beskrivning av er resa är att vi känner oss med på banan igen. Men om flera redan har sagt gör er ingen brådska, det är fortfarande kallt och snö på sina ställen. Nu är vi i Ronneby för påsk med barnbarn, sedan drar vi söderut mot Danmark, Tyskland och Holland så får vi se var vi hamnar till sist. Ha en skön och säker hemfart och en riktigt Glad Påsk! Kramar 3 M

  SvaraRadera
 12. Ibland är det skönt att vila från datorer och allt annat, precis som det blev för er under er fortsatta resa hemåt. Ni ser ut att ha det härligt, ta det lugnt hemåt för än har inte våren gjort några större anspråk på att visa sig här.
  Ha en fortsatt trevlig resa

  SvaraRadera