Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 2 mars 2013

Castro Verde


Visst ser det ut som vi drar oss norrut och så är det, men ibland när vi ser markeringar om vackra vägar gör vi avstickare åt syd. Det vi hitintills har sett av Portugal, sen vi lämnade badorterna, ger mersmak. Havet är vackert och dramatiskt eller lugnt och stilla, men vi vill se mer av landet. Eftersom vi inte åkt inne i Spanien kan vi inte riktigt jämföra länderna, men vi upplever att Portugal är mycket grönare.


I går åkte vi endast 5 mil utefter en vacker väg. Det blev en del stopp för att fotografera och njuta av den fina naturen. Vi for från havet och Vila Nova de Milfontes, norrut efter v N 390. Vid Cercal svängde vi av till en mindre väg, N389. Det är vackert böljande kullar, som på många ställen är välbetade av djur.


Här är det terrakottafärgade getter som betar.


På andra ställen var det betande kor i samma färgskala.


Vi förstås inte glömma fåren. Oavsett djurhållning, verkar det vara stora besättningar. På det här fotot ser ni de blånande bergen i bakgrunden. Enormt härliga vyer.


Det finns också gott om korkek. När jag ser ett sånt här majestätiskt träd, kan jag inte låta bli att tänka på tjuren Ferdinand!


Det som färgar marken vackert röd är den här blomman, som det finns gott om. Påminner om syra, som vi har hemma.


 Målet för dagen var en parkering vid dammen Barfagem de Monte da Rocha. När vi kom dit möttes vi av frigående pärlhöns.
Gårdagen blev så småningom solig och lugn och vi njöt av den fina utsikten vid damman. Vi gick förstås utefter dammen åt bägge håll. Omgivningarna är jättefina. Det finns också en liten restaurang vid parkeringen, men annars ingen service.


Visst är det vackert! Här en järnvägsbro på håll. Det går tåg, men inte många, däremot kan man under den ljusa tiden höra ljudet av koskällor. Varje ko har en bjällra runt halsen. Kossorna måste bli hörselskadade.

I morse var det mulet och vi fortsatte söderut, tillbaka till väg N 123. Vid São Martinno das Amöreiras svänger vi in på en liten nummerlös väg. Smalt men inte så krokigt. Här växer mycket eukalyptusträd och ännu mera korkekar. Vackra växter som vi inte sett tidigare.


En vackert vit blommande buske och nedan en närstudie av blommorna, som är små.


Påminner om körsbärsblommor, men ändå inte.
Nu strular Blogger, så jag fortsätter i morgon med resten av resan. Vi kommer att stå på Camping Castro Verde en tid.
5 kommentarer:

 1. Underbart vackra bilder, som väldigt fint illustrerar det vackra runt om er. Det är alltid kul att åka vägar som är lite vid sidan av allfartsvägarna. Det har vi alltid gjort oavsett i vilka länder vi varit. Där fortgår livet på något sätt som om turisterna aldrig hade varit där och det finns mycket vackert att titta på. Förr i tiden på -90-talet var det väldigt fattigt i norra Portugal, men det har ju ändrats med hjälp av EU-pengar, tack ock lov. Det gjorde oss lite illa berörda på den tiden. Det var ju trots allt Europa. Skönt att sådant blir bättre. Ni har det riktigt härligt och det är jättekul att följa er på resan. Ha det fortsatt gott. Kramar från 3M

  SvaraRadera
 2. Fantastiska bilder med välmående djur och med blånande berg... och vackra blommor! Härligt att åka lite mindre vägar, lugnare och närmare naturen.
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Trevlig blogg ni har. Trevligt att köra utanför allfartsvägarna, vackra landskapsvyer i både Spanien o Portugal. Den vackra blombilden tror jag är mandelblom, finns ju många olika mandelsorter. Forts trevlig resa!

  SvaraRadera
 4. När ni nu är i Portugal får ni väl åka och hälsa på Jan och Anna i Alentejo vid floden Ardila.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. En härlig rundtur i Portugal! Kul att ni har hittat ett nytt smultronställe!

  SvaraRadera