Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 2 april 2013

Hemma igen!!


Så var det dags för sista etappen på vår långresa för den här gången. Vi for från "Bengt i Örkelljunga" vid 11-tiden, sen vi diskuterat med verkstaden. De kunde inte hjälpa oss nu, så vi får återkomma. Det fick bli E4 hemåt, för nu känns det att vi vill hem.


I Jönköping blev det stopp och IKEA fick ett besök. Vi var sugna på deras köttbullar. Det smakade bra. På vägen ut passerade vi  "mataffären". Neej, det gjorde vi inte, utan det blev fem nygräddade kanelbullar som fick följa med till eftermiddagskaffet.


För någon vecka sedan hörde vi på radion att Vättern var helt täckt med is, men nu hade isen fått börja ge sig igen. Men det finns inte skymten av grönska på träden.


Braehus var sig likt. När vi åkte i höstas höll man på att stadga upp en del partier.


Så var vi inne i Östergötland igen. Den tråkiga motorvägen känns ändå bra. Snart är vi hemma.

Svartån har också öppet vatten och änderna sitter på iskanten.


Så närmade vi oss Linköping. Vi hörde på radion att det hänt en olycka i höjd med IKEA-avfarten.


Men innan vi kom dit hade man hunnit städa upp. Bilen hade kört in i mitträcket och så ut åt andra sidan.


Synd om den fina Porschen. Antingen hade det gått för fort eller också hade föraren nickat till. Men med den bilen, så tror jag det första. Vid Herrbeta stannade vi och fikade. Det kändes lite vemodigt, men kanelbullen och en kopp kaffe fick muntra upp oss.


Sen dröjde det inte så länge innan vi såg den bekanta vägskylten. Men vi passerade den och åkte till norra infarten och passade på att tömma bilen på vatten av alla de slag.


Vid Kungens rondell var det påskfint med påskliljor och vid


hamnbron var det kycklingar av björkris. Nytt för i år! Några kvarter senare var vi hemma. Men efter det tog det ett bra tag att packa ur Ellen. Ytterligare tid tar det innan det blir ordning här hemma - men vi har ju tid, så allt behöver inte ske på en gång.
Har du märkt vilken underbar blå färg det är på korten jag tagit idag? Den vill vi se mer av.

Tack alla ni, som varit med om att göra den här resan till den upplevelse det blev! Stort tack också för alla kommentarer, som sporrar till fortsatt skrivande.

13 kommentarer:

 1. Välkomna tillbaka hem igen! Måste kännas väldigt härligt att låsa upp dörren och kliva in i lägenheten. Nu tar det förstås ett tag att komma iordning. Jag gissar att ni ska hälsa på lilla Noelle idag... och mor Asta förstås.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem igen efter er underbara strapats och övervintring !!!
  Men några veckor för tidigt kanske,kylan fortsätter här hemma ;)
  Ni kanske har längtat hem lite oxå kanske,träffa alla vänner o bekanta.
  Ni har ju en del att plocka med nu förstås,ta det lugnt,ni hinner !!!

  Det har varit intressant att få följa med er på bloggen,Tack !!!!
  Ha det gott nu hemma igen/Kram

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem!
  Nu ser vi fram emot att möta det vårväder ni lämnat bakom er...
  Blå himmel är inte dumt men med kalla nätter dröjer det innan vi får se gullvivor här.
  / maria

  SvaraRadera
 4. Välkomna tillbaka till det riktiga hemma. Fast när man är ute och åker husbil har man ju hemma med sig överallt det är fördelen. Säger ofta det också när vi är och gästar vänner. Det är skönt med en egen kupé, som man kan dra sig tillbaka i och känna sig hemma, trots att man är borta. Men det är en fantastisk resa ni gjort, sett och gjort mycket, umgåtts med vänner, upplevt otrolig natur och olika platser. Det kan ju inte bli bättre. Det har varit väldigt underhållande och kul att vara med er på er första riktiga långresa och övervintring i varma trakter. Skall bli kul att träffas och få ta del av era erfarenheter. Ha det nu så skönt hemmavid, så hörs vi senare. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 5. Oj vad fort allt går. Men härligt att få "följa med er" på er resa. Välkomna hem!

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem! Vart åker ni nästa gång?? (hihi)
  Det har varit så skoj att titta in på din blogg, även om det har varit vackert och fint här hemma.
  Vi träffs hoppas jag, över målarduken och en morotskaka.
  Kram Miko

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem! Har varit ett nöje att läsa om era äventyr. Nu ser jag fram emot att få följa er på era turer här hemomkring. Kram

  SvaraRadera
 8. Personligen kommer jag att sakna dina resereportage enormt mycket. Älskade dom faktiskt, speciellt då jag kände igen många ställen där vi själva varit.
  Ok då, jag har varit i Norrköping också - men det smäller liksom inte lika högt.
  Vi är inne på vårt tredje solvecka den här veckan, tror det eller ej, men sen så har vi ju mycket att ta igen om man säger så.
  Välkommen hem!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Skönt att höra att ni kom hem lyckligt! Vi har hört så mycket om det dåliga vädret norrut. Vi skulle ha åkt hem igår men har beslutat att stanna en vecka till. Här är nu ca 25 gr på dagarna, det är såååå skööönt! Det är många som åkt av alla nationaliteter, så det är lugnt på campingen. Vi är väl ca 20 svenskar kvar.
  Vi får höras av i sommar, förhoppningsvis kan vi ses!
  Kram från Lizzy och Ove

  SvaraRadera
 10. Välkomna hem till Sverige igen. Här har vi haft tur med vädret ända sen vi kom hem på långfredagen. Det är mycket och fixa med när man kommer hem så det tar några dagar innan allt känns som vanligt igen, men snart är man sugen att ge sig ut igen det brukar inte ta lång tid innan man längtar ut. Ha det nu så skönt hemma i Norrköping. Det har varit kul att följa er på er resa!

  SvaraRadera
 11. Välkomna hem igen till kalla Sverige!
  Det har varit roligt att följa er resa, många fina foton har ni bjudit på och mycket har man lärt sig under resans gång.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 12. Ta det lugnt med Ellen, snart är ni ute på vägarna igen och ser er omkring. Än en gång Tack för eran berättelse.
  Trevlig helg
  Kram

  SvaraRadera
 13. Då vill man passa på o välkomna er hem:) borta bra men hemma bäst:) är det inte så man säger:)) ha det gott nu.

  SvaraRadera