tisdag 16 april 2013

Vårtecken i Norrköping


Under våra promenader de senaste dagarna har vi träffat på nyutslagna blommor. I lördags plockade jag Tussilago. De står fortfarande i en vas på köksbordet.


I dag på förmiddagen fotade jag Skilla vid Södra Promenaden. Det var lite regndugg i luften, så blommorna blev lite prickiga. När vi gick här i förrgår fanns inga utslagna blommor. Värmen har gjort sitt.


Anita kom och delade lunchen med oss. Hon hade med en ljuvlig Tulpanbukett. Helt klart min favoritblomma i en av mina favoritfärger.


Kvällssolen kom fram och jag kunde inte motstå att ta ut vasen i solen på balkongen för att fota.


11 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst är det underbart med alla vårblommor, men några tussilago har jag inte sett ännu.

Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

sjusoverskan sa...

Jag har bara hittat en endaste tussilago men det exploderar säkert nu när värmen kommit.
Kram Inger

Anki sa...

Visst är det helt underbart när man hittar vårtecken och härligt när man får en vacker tulpanbukett :)
Kram

Anita R sa...

Tack Elisabeth och Lennart för god lunch och trevlig samvaro!

Inger och Ingemar sa...

Skönt att ni kommit hem ordentligt! Härligt att se de fina svenska vårtecknen! Igår såg vi massor av vitsippor utefter en bäck i Frankrike. Ha det gott och njut av våren!

Lennart och hans tankar sa...

Verkligen på tiden att våren är på gång, häärligt!

Lev väl!

Unknown sa...

Visst är det härligt när våren kommer och med den alla dessa efterlängtade blommor.
Ha det gott! /SA

Dessan sa...

Men vilken sommar ni har. Här har vi ff massor med snö kvar. Som tur är regnar det nu..då försvinner snön..Härlig tid nu ...på väg mot sommaren. Kram

Seniorerspekulerar.se sa...

Visst är det underbart när det äntligen blir lite fina färger och det spirar och gror i alla rabatter och gräsmattor. Man blir på gott humör och glad inombords. Tänk att det är så underbart med vår. Det är den i särklass absolut bästa årstiden tycker vi. Här nere har det gått så fort så allt är utslaget. Till och med boken är grön och med den där späda grönskan som den har i början. Men ibland går det lite väl fort här nere, men vi tycker det är underbart att uppleva en hel vår i utveckling nog även om det går fort. Har haft underbara dagar tillsammans med vännerna Maggan och Ingemar som vi träffade på deras väg hemåt från Spanien. Fortsätt leta vårtecken! Kramar 3 M

JoY sa...

Tussilago, tittar jag efter varje gång när jag går men har inte sett dom ännu. Det är så fint att ta in de första Tussilagona på bordet.
Trevlig helg.
kram

Pysselfarmor sa...

Ja det är en härlig resa ni gjort.