Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 1 april 2013

Winterswijk - Örkelljunga


Efter att ha gjort en del inköp på Obelink i Winterswijk. For vi några mil in till Vreden i Tyskland. Där fanns en bra ställplats vid en sportanläggning. Där stannade vi två nätter under tiden ett snöoväder for över oss.Vreden var en gullig liten stad, lagom att promenera in i.

Det såg ut att bli en ljusare prognos och vi for norrut till Wildeshausen, söder om Bremen.


Här är inte så mycket vårtäcken än. Videungen finns där och i trädgårdarna fanns snödroppar och knoppiga påskliljor. Inne lyste vi upp tillvaron med en primula.


Även där kom snön i fatt oss, men vi chansade på morgonen och tog motorvägen förbi Bremen, Hamburg och Lübeck för att så småningom komma till Heiligenhafen. Solen sken i stort sätt på hela resan, om än det inte var så varmt. Ett vårtecken som tagit paus mellan Bremen och Hamburg, var ett hundratal tranor som betade av den nya grönskan på några gärden.


I Heiligenhafen träffade vi på en del svenskar. Det var länge sen sist. Lennart och jag tog en promenad längs stranden och fotade min favorit - en skrotstaty. Efter den promenaden smakade det bra med ett restaurangbesök med got mat och gott veteöl.


Vi fick en varsin chokladhare när notan betalades.


Många husbilar fanns där, men man ska bygga hus i området, så vi får väl se vad som händer med ställplatsen.
Idag fortsatte vi så upp till Puttgarden och över till Rödby. Även Danmark har en del snödrivor, som väntar på varmare väder.


Så här mycket var det inte generellt, utan här hade snön drivit, på andra sidan vägen var det nästan bart.


 Det var vackert vid Lollandsbron. Här tog vi paus och sträckte på benen. Lite längre fram utefter vägen såg vi ett 50-tal sångsvanar, som tog paus och åt lite grönt, på sin färd norrut.

Vi åkte upp till Helsingör och över till Helsingborg. Allt gick smidigt, men färjepriset har stigit, så den här vägen kommer vi välja bort.


Väl i Sverige, kunde vi konstatera att det inte var så mycket snö, som i Tyskland och Danmark. Här åker vi över  bron, där det var seriekrock och nu håller man på att rusta den. Is och snö ställde till det här också!.
Nu har vi kommit fram till Bengt i Örkelljunga och ställplatsen där. I morgon ska vi påtala en del brister på bilen, som vi vill ha avhjälpt inom garantin.

Hoppas du haft en riktigt skön och glad påsk. Det har vi haft även om det blivit en del bilåkande. 

10 kommentarer:

 1. Hej, jaha oj så det är så där pass med snö även så där långt söderut? Det trodde jag inte riktigt. Usch...vill att snön ska försvinna NU! Vill ha mer grönt, mer vårblommor och annat vackert!

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem till Sverige! Hoppas ni kommer att trivas här (igen) efter den härliga resan som ni har upplevt. Sol har vi haft i två veckor nu - men iskylan är kvar. Men ni har ju kunnat vänja er långsamt.
  Om jag vore er så skulle jag redan längta tillbaka till Santa Pola...

  SvaraRadera
 3. Jag trode nästan att ni har kört vilse. Ja Helsingör och över till Helsingborg dessa färjor ska man inte åka med. Deras pris är höga vi som bor i Helsingborg och har dotter i Köpenhamn åker alltid bron.
  Kul att allt har gått bra
  Mv
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
 4. Väkommna hem till KALLA Sverige. Hoppas ni har med lite värme. Vi kanske ses i sommar

  Lasse & Berit (från Santa Pola)

  SvaraRadera
 5. sjusoverskan1 april 2013 22:40

  Hej där!
  Vet inte om jag ska hälsa välkommen till detta kyliga land! Ni kunde väl ha tagit lite värme med er hem!!!
  Kram och ha det bra i alla fall!
  Inger

  SvaraRadera
 6. Välkomna tillbaka till Svedala!

  Hoppas ni inte fryser allt för mycket!

  Ha de bra och
  Lev väl!

  SvaraRadera
 7. Välkomna hem till Sverige igen! Synd att inte våren söderifrån följde med...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Då får vi också hälsa er hjärtligt välkomna hem igen. Hoppas att ni tycker det har varit en härlig övervintring och kanske har ni bestämt er för att åka till hösten igen. Det har varit jättekul att följa er resa och era äventyr som ni varit ute på. Känns som man nästan har varit med under hela resan.. Nu hoppas vi att ni står ut med kylan och att det snart kommer en vår och härlig sommar. Vi är på väg neråt för att försöka att hitta våren. Vi får se om vi lyckas. Ha det så bra och sköt om er sista biten hem. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 9. Välkomna hem till Sverige och Tack för eran fina reseberättelse, som vi har följt. Ni har kanske hunnit aklimatisera er till lite kyla på vägen hem, för nog biter det i kinderna fortfarande, -8gr i morse!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Det var skiftande väder ni fick vara med om! Tranorna är nog på väg mot Hornborgasjön. Flyttfåglarna fick visst vända om tidigare och det förstår man.Det vore verkligen synd, om Heiligenhafen skulle försvinna. Visst har de god mat där! Ha nu en fortsatt trevlig resa med nya vårtecken! Kram!

  SvaraRadera