Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 6 maj 2013

Motala StrömKartan visar hur vi åkt från Norrköping till Tåkern. Därifrån till Omberg och vidare till Vadstena, Motala och Borensberg. Där stod vi vid småbåtshamnen utefter Motala Ström.


I natt var vi bara två husbilar som stod där. Vi tog en morgonpromenad i omgivningarna innan vi fortsatte färden.


Vi svängde av från Linköpingsvägen och for över Göta kanal och träffade snart på Motala Ström igen. Vi passerade Ljungs slott


och den här kyrkan. Sen dröjde det inte länge förrän vi var i Ljungsbro. Där övertalade jag chauffören att göra ett stopp vid Cloetta.


Lennart påminde mig om att det fortfarande var måndag och att vi "fastar" måndagar och tisdagar. Jag kontrade med att godiset säkert kommer att stå sig några dagar. Jag förklarar situationstecknet med att vi inte har hel fasta, utan får äta ett mål om dagen, som innehåller max 600 kcal. Förutom det dricker vi vatten och svart tea. Resten av veckans dagar äter vi vad vi känner för.


Vi lämnade Cloetta med en plastkasse till hälften fylld med godis. Så det kan hampa sig!
Vi körde mot Roxen där vi tog en tepaus. Vi kan säga att vi följer Motala ström, då den rinner igenom ett antal sjöar, Boren, Roxen och Glan innan den når Norrköping och utloppet i Bråviken.

Vi lämnar emellertid strömmen och åker via Vånga till Skärblacka. Där pysslar vi bl.a. om graven innan vi fortsätter till Norrköping.


5 kommentarer:

 1. Nu har ni varit i härliga omgivningar, efter vad jag kan se i detta och tidigare inlägg. Östergötland är vackert.
  /SA

  SvaraRadera
 2. Visst är det fint runt Motala Ström och för att inte säga i Vånga!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 3. Fin tur ni gjort och som Du säjer, godis står sej några dagar...hihi...
  En fråga, var får Du tag på kartan och hur gör Du resrutten på kartan? Skulle också vilja göra eftersom inte alla är så bra på geografi.
  Kram Inger

  SvaraRadera
 4. Så underbart ni verkar ha det på hemma-plan oxå förstås !!!!
  Men det är inte svårt med en Bobil o Underbart Vårväder !!!

  Ha det gott o Lev Lyxigt !!/ Kram

  SvaraRadera
 5. Ni använder husbilen precis som man ska! Gör härliga korta turer och njuter av fina platser och naturen. Vi blir riktigt avundsjuka på er uppfinningsrikedom när det gäller att hitta underbara ställen. Känns som man är med på hela resan och upplever tillsammans med er. Fortsätt att berätta, det är jättekul att läsa! Kramar 3 M

  SvaraRadera