Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 10 maj 2013

Utlyktsvägen 3 Senare igår tog vi en promenad runt i Trosa och då fick vi se denna vackra Bentley.


Kylarmärket i närstudie.


Under vår promenad observerade vi även den här häftiga postlådan.


Här tror vi att det bor en rörmokare.
Efter att ha tagit en morgonpromenad i Trosa på morgonen, fortsatte vi mot Södertälje, där Utflyktsvägen slutar eller börjar. Jag ringde min unga väninna Mona och vi hade turen att hon var hemma.


Det blev fm-fika på hennes altan i solen. Vi fick också chansen att säga  grattis till sonen Mike, som var med om att vinna SM i Basket i Södertälje Kings!! Mona skulle resa till Dalarna med tåg och vi ta oss vidare mot Östergötland igen. 


En granne till Mona hade det här fina blommande trädet - Japanskt körsbärsträd. Under de senaste dagarna har det hänt mycket i trädgårdarna.


Björklöven har t.o.m. passerat "musöronens" storlek. Helt otroligt hur fort det går nu.
Från Södertälje åkte vi en mindre väg till Gnesta och sen vidare Flen, Katrineholm. Söder om Katrineholm, svängde vi in mot Hävla.


Den här bilden tog jag vid sjön Tisnaren. Här ser vi den härliga skira ljusgröna färgen på björkarna.


Från Hävla svängde vi söderut och kom till Rejmyre. Glasbruket var stängt, men vi bestämde oss ändå för att stanna här över natten. Det känns som vi åkt tillräckligt långt idag. Vi har tagit en promenad runt i samhället. Många arbetar i sina trädgårdar och andra har fått igång sin grill.

5 kommentarer:

 1. Kända och trevliga trakter!
  Fina bilder!
  Vi står kvar på Öland fortfarande och kan/vill inge annat!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. Wow vilken fin bil. Han skulle man få äga själv:) visst är det bra med vänner man kan besöka efter vägen oxå:). Kram

  SvaraRadera
 3. Den här utflykten har ni verkligen visat från både utan och innan. Det är så fint och vilken fantastisk tur att göra med precis som vi vill, korta avstånd, mycket vackert att se och uppleva och kanske också bra övernattningsställen verkar det som. Det är många av de här fina övernattningsställena som inte står uppskrivna i någon av den litteratur som finns om ställplatser i Sverige. Hur fagerlund tror de folk skall hitta dit mer än av en slump. Det är lite synd, för många husbilsåkare tycker det är för dåligt med platser att stanna på. Men ni hittar alltid och flera med er. Tack för alla tips. Härlig tur, som vi skall följa vid tillfälle. Kram 3 M

  SvaraRadera
 4. Många härliga bilder från Er utflyckt och tänk så fort det blev sommar! Jag nog garantera att det bor en rörmokare där den häftiga brevlådan stod - dom är sånna - rörmokarna - har själv en häftig ljusstake, som jag fått av en händig fd rörmokare. Ha en fortsatt fin helg /hälsar Anita

  SvaraRadera
 5. Härligt! Vackra bilder. Kul postlådsställning! Bentley gick inte av för hackor den heller :-)
  Åk försiktigt på er färd.

  SvaraRadera