Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 27 juni 2013

ArvikaJag måste börja med några bilder, som skulle ha varit med i går.Halmens hus i Bengtsfors var en upplevelse. Kvinnan på fotot visade hur man flätade med fyra halmstrån. Därefter sydde hon ihop flätorna till olika föremål. Hantverkare får aldrig tillräckligt betalt för sina vackra föremål!
Skolans sporthall har en härligt målad grafittivägg. Jag bara älskar den!


Lennart gillar mer de här gamla godingarna i Ed. Det var inte bara motorcyklar utan också mopeder, motorsågar,  radioapparater, symaskiner mm.


Den här motorcykeln var från 1951, en bra årgång!

Efter en skön natts sömn, fortsatte vi till färjan vid Jären. Vi fick vänta en stund och det var lagom att vi hann med en kopp kaffe. Sen tog vi oss över till Sund.

Tillsammans med oss var en fullastad timmerbil med släp och två personbilar, så färjan gick lågt i vattnet.


Vi fortsatte en grusväg norrut mot Lennartsfors i Värmland. Det var mycket vatten i dikena efter gårdagens regnande.


Det är vackra vägar med skog och öppna områden med hus och mycket lupiner. Tyvärr kommer väl mycket  av det här att bara bli skog om 10-15 år, för de flesta gårdar har inga djur längre.


Svensk sommar är fin med alla underbara blommor efter vägkanterna.


Vi stannade utefter vägen och jag fotade en del regnvåta blommor. Fler får ni se en annan gång. Men visst är väl blåklockan vacker?


Vi stannade till vid Trankil kyrka. En träkyrka med röd fjällpanel. Större än vi först trodde.


Nära kyrkan träffade vi också på dagens första betande kor. Det finns fortfarande några stycken!


Så här fin var utsikten när vi åt en sen lunch vid Årjäng.


Vi körde upp till Charlottenberg, där vi inte varit tidigare. Där fanns ett enormt köpcenter och mängder med norska bilar. Vi vände på en gång och åkte ner till Arvika.


Vi parkerade för natten med den här utsikten framför oss. En promenad i stan och vi upptäcker en del statyer,


liksom det inte allt för vackra stadshuset.


Det vi också fick reda på är att det ska bli festligheter i stan kommande helg med början i morgon. Blir det en lugn natt och bra väder i morgon, så stannar vi säkert och är med på festligheterna!

2 kommentarer:

  1. Jag hade en BMW som var årsbarn med mig för ett antal år sedan!

    Ha de fortsatt bra!

    SvaraRadera
  2. Vi trodde att Arvikafestivalen hade gått i konkurs,men den kannske har återuppstått igen. Det brukar vara så ofta. Har haft släkt i Arvika så där har vi också varit mycket. Tyvärr finns de inte kvar längre. Men det är en fin stad och vi hoppas ni trivs. Nu är ni riktigt på våra hemmamarker, bodde i många år i Karlstad och då blev det mycket åka runt i Värmland. Vi hade sommarstuga uppe i Sunne också och den har Mats bror nu istället, eftersom vi flyttade från trakterna. Ha en fortsatt bra resa. Kram 3 M

    SvaraRadera