Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 29 juni 2013

Från Arvika stadsfest till Dals Långed igenEfter cykelturen blev det fika i solen igår.


En skön lugn eftermiddag, där vi laddade inför kvällen. Det blev roligare och bättre än jag trott. Vi lyssnade på tre olika band. Först ut för vår del var Speedjunkies. Ett ungt lokalt band som spelade rockabilly och blues.


De spelade mycket eget material. Härligt med en "riktig bas".
Efter en paus, där vi tog en prommenad i staden, lyssnade vi på X-Rays, som spelade mycket Rolling Stones material.


Det var en del av vår  ungdomsmusik


och tittade vi runt bland publiken, så var det flera från samma åldersgrupp där och lyssnade.


The Refreshments spelade senare, men innan dess hade vi hunnit få i oss en pizza.


Gitarristen hade häftiga dojor, med stor snubbelrisk.


På hemväg till Ellen kollade vi in många fina amerikanare. Arvika är en ort med många fina  gamla jänkare. 


Många defilerade förbi både en och flera gånger.


Idag fortsatte vi väg 175 söderut till Säffle och Åmål. Någonstans utefter stannade vi och jag fotade de här skönheterna.
Från Åmål körde vi väg 164,  jättevackert, även om det var mulet.


Här fanns det betande djur och ett öppet landskap, men på alltför många ställen håller åker och hagmark på att buskas  igen.


På ett ställe fick vi stanna och släppa över det här råddjurs kidet, som inte hann över, som sin mamma.


I Fengersfors hade vi en lång paus och tittade på allehanda konst. Här i ett nedlagt pappersbruk har ett tiotal katolik konstnärer samlats och har arbetslokaler liksom utställningar.


Kreativiteten flödade.


Härligt ljus i den här detaljbilden!


Modernt halmarbete! Snygg väggprydnad.
Så fortsatte färden till Fröskog och riktigt gammal konst nämligen hällristningar.


Här den pampiga processionenshällen!


Det var många hällristningar i ett vackert landskap. En del av de här ristningarna skiljer sig från de vi har på Himmelstalundsområdet i Norrköping.


Många fina blommor på ängen. Nu har även älggräset slagit ut. Det vita i förgrunden på fotot.


Vi fortsatte vidare till ställplatsen i Dals Långed. Där grillade Lennart. Det kom en regnskur under tiden, så markisen åkte ut, men så klarnade det upp igen.


Det smakade riktigt gott, men vi behövde en rundtur i samhället efteråt.

5 kommentarer:

 1. Stadsfesten i Arvika tycks ha varit lyckad och lockat en bred publik. Fengersfors gamla pappersbruk besökte vi förra året, mycket intressanta verksamheter i den gamla miljön. Mats besökte detta bruk flertalet gånger under 60-talet medan det fortfarande var i full drift, nu sjuder det av liv och helt andra aktiviteter i de gamla byggnaderna. Ställplatsen i Långed ligger så fint, lite högt och med en härlig vy utöver sjön Katrineholmshöljen. Vårt inlägg om Fengerfors och Långed hittar ni under denna adress, http://www.seniorerspekulerar.se/2012/05/16/kul-turen-fortsatter-aven-idag/#more-3778
  Fortsätt nu till Håveurd, ta vägen över Brudfjället så får ni en fin upplevelse. I Håverud finns ingen Ställplats men en hel OK camping nära det gamla bruket och akvedukten. Kram, 3M

  SvaraRadera
 2. Då är vi inte så långt ifrån varann :) Vi är just nu i Åmål och ska under dagen åka vidare norrut mot Svanskog, Nysäter - sen vet vi inte åt vilket håll det blir :)
  Verkar trevligt med stadsfesten i Arvika - härlig musik och härliga bilar...
  Ha det fortsatt bra på färden!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med musik. Man blir så glad av det:-) det bästa med festivaler, är att man får välja vilka man vill lyssna på:-)

  SvaraRadera
 4. För mig är dessa trakter obruten mark, eller rättare sagt jag har ingen lokalkännedom. Jag gillar dina blommor och djur samt grillresultatet såg inte illa ut. Kram

  SvaraRadera
 5. Här var det mycket som föll mig i smaken - ja ärligt talat ALLT!!! Älskar dina resereportage! Du har verkligen ett öga för precis - just det - allt!

  SvaraRadera