Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 17 juli 2013

En solig dag i Söderköping

På förmiddagen åkte Barbro och jag ner till Söderköping. Solen lyste starkt, så vi beredde oss på en varm dag och det blev det.


Jag parkerade personbilen vid skolan. Magasinets parkering var fylld, liksom andra i stan, därtill var det massor med husbilar på själva skolgården.  Vi började med att gå utefter kanalen. Det tyckte Obelix var skönt.


Det är högsäsong i kanalen nu. En båt åkte förbi oss och det var massor av båtar som gjort strandhugg.


Vi lunchade i skuggan på en uteservering. Det blev goda kåldolmar med stekt småpotatis, gräddsås och lingonsylt. Efter det gick vi till Magasinet och tittade på konst och hantverk. Här ställer Siv Sundell ut sina alster. Hon jobbar med akvarell på ett kinesiskt sett, Gong Bi. Det blev fina krackeleringar i rispappret. Siv är hemmahörande i Norrköping. 


Därifrån kommer också Ulla Costner, som gör underbara akvareller. Jag har några sedan tidigare hemma.

Solen kom bakom välbehövliga moln en liten stund och vi passade på att strosa runt i stan.


Parken vid Hagatorget är verkligen vacker nu med sitt rosarium och den här prunkande rabatten.


På väg tillbaka mot Rådhustorget och hägrande hemgjord glass, passerade vi en vacker stammad ros. Vi nobbar Smutronstället. De säljer vanlig glass - Diplomis - och vi föredrar dem hemgjorda.


Så avslutningsvis en Vädd med sina bevingade hyresgäster. Ha dé gott i värmen!

4 kommentarer:

 1. Jag gillar dina blomster foton och just Söderköping gör dem ännu trivsammare. Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig promenad ni gjorde du och din hundkompisväninna. Det verkade som hunden gillade den också. Gillar den värme som våran lilla Molly? Hon går ut och lägger sig i värsta soligaste och kommer in och flåsar. Frågar henne alltid om det verkligen är så klokt. Tittar på mig precis som jag vore från Mars. Hon gillar solen helt enkelt. Nu måste vi bara komma ut och gärna till havet, för nu är det tropisk värme här. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 3. Söderköping är en liten idyll som vi för det mesta bara åker förbi. Tror att vi stanna till där vid nästa tillfälle. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 4. Söderköping har vi aldrig varit till. Men det är nog inte så konstigt med take på att vi bor så långt norröver. Få se vart det bär av när Kjell har semester...på 2 veckor:-) Fina blilder.

  SvaraRadera