Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 26 oktober 2013

Trelleborg - Uelzen


07:30 la färjan ut från Trelleborg mot Rostock. Det blåste en del i natt, men lugnade sig på morgonsidan, så överfarten gick bra.


Under stor del av resan roade jag mig med att sticka på en babymössa. Mönster och garn stämde inte riktigt överens, så det blev en del räknande. Spännande att se resultatet så småningom. Lennart, den entusiasten, sa att det går ju alltid att repa upp igen!


Lennart lyssnade på en bok - "Mellan rött och svart" av Jan Guillou. Han tycker den verkar bra. Det är tredje delen om tre bröder från Norge.


Det var lugnt i Rostocks hamn. Det märks att det är lördag.


Kl 14:00 lämnade vi färjan och var strax därefter ute på Autobahn söderut. Vi gick från A 19 till A 14 med riktning mot Schwerin. Här har vi kryssat många gånger, så det kändes ok att åka en större väg. På några ställen fanns det stora fällt med solceller. Solen sken skönt, så det blev nog många kW.


Innan Ludwigslust stannade vi vid ett minnesmärke för koncentrationsläger. Vi har varit här tidigare och gått runt i omgivningen. Nu blev det bara en kortare paus.


Träden har mer löv än i Skåne, men den vackra gulorangea färgen finns här. Solen har lyst skönt och det har varit runt 20 grader.


Mycket åkrar är plöjda, andra lyser gulgrönt av höstsådd och några växter blommar på nytt. Vet inte vad de vita blommorna i förgrunden är. På många ställen plockar man upp mängder med betor.

Strax före 18 kom vi till Yachthafen i Uelzen. Här har vi också mellanlandat tidigare. Det finns 5 ställplatser och vi la beslag på den fjärde. Senast vi var här låg det massor med båtar i vattnet. Nu var många upplagda på land. Vi tog en promenad utefter kanalen innan det var matdags.
I morgon far vi vidare, men vi har ännu inte bestämt hur.

10 kommentarer:

 1. Det börjar ju riktigt bra för er! Å bra att du skrev om den där 3:e boken i Guillous serie. Har läst ettan och tvåan, föredrog dock ettan. Ska bli spännande att läsa bok nr. 3. Är annars ingen Guillou fan alls.
  Å visst - pragmatiska Lennart har helt rätt - om du misslyckas med stickningen är det bara att återvinna garnet.

  Svar: Det kryllar nog av Lidl i Tyskland, å där säljer dom ju riktigt öl och vin också. Det är bara att bunkra. Men Lidl finns ju överallt i Europa numera.

  SvaraRadera
 2. Härlig start. Ljudböcker är nåt jag också gillar. Så smidigt :)
  Ha det fortsatt härligt!

  SvaraRadera
 3. Trevligt att ni kommer iväg,många verkar göra det utom vi !!!!
  Men vår tid kommer den oxå,vi laddar för fullt om några år.

  Ha det gott o trevlig resa på er/Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt ni ser ut att ha det på båten!
  Antar att ni har det lika bra i Ellen.
  Kram och lycka till med stickningen!
  Inger

  SvaraRadera
 5. Ni ligger lite före oss!

  Vi lämnar Danmark i dag och rattar in i Tyskland!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 6. De där fälten med solceller passerade vi också i höstas på väg ner mot Italien. Varför gör vi inte så i Sverige? Det är inte vackert, men säkert väldigt effektivt, åtminstone sommartid.
  Ha en fortsatt fin resa!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. Njut i fulla drag och må gott. Vi följer med, fast på avstånd. Kram från oss.

  SvaraRadera
 8. Dom där solcellerna körde vi också förbi i somras på väg mot Tyskland o mosel. Det var en del solceller:-))Trevlig resa. Kram

  SvaraRadera
 9. Vad skönt det måste vara att åter vara ute på en längre resa och åter vara i Tyskland. Hoppas själv kunna hinna med en kortare resa till Tyskland innan jul. Ska bli jättekul att följa er på resan. Kram, 3M

  SvaraRadera