Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 28 oktober 2013

Tyskland- Luxemburg- Frankrike


Från Uelzen kör vi söderut. Det blev Autobahn till stor del, då vädret är väldigt omväxlande. Många regnskurar och en del blåst, fast att temperaturen är runt 20 grader mitt på dagen. När vi kommer upp på 300 m.ö.h. har träden tappat fler blad, men gräset är fortfarande väldigt grönt.


Vi hade lunchuppehåll vid Northeim, en trafikpunkt. Här stod 68 långtradare och väntade på att det skulle bli dags att köra ut på Autobahn. Det var en plats, då det finns åtskilliga sådana platser, kan man ju bara tänka sig den stora numerären, som huserar på vägarna.

Sen vi fortsatt efter lunch kom vi ut i ett väldigt åskväder. Himlen blev svart och regnet vräkte ner. Snabbt blev det köer. Molnen gick så lågt att i  Kasslerbergen var det svårt att se något. Tur att bilarna hade på lysen, samt satte på varningssignalen, så fort trafiken saktade ner.

Det man kan befara hade hänt. På GPSén kom det upp Olycka. Det var aldrig stillastående någon gång, men det rullade sakta. Efter någon timme, kom vi förbi två bilar med lättare plåtskador.

Att köra i kö tröttar, så vi svängde av från Autobahn och stannade för natten på en ställplats i Grünberg. Gratis med service gjorde inte platsen sämre. Staden har en vacker gammal stadsdel  med korsvirkeshus. Vi tog en promenad runt och upptäckte några restauranger, som skulle kunna locka.


Vi återvände till Ellen. Jag stickade färdigt baby-mössan, som blev en dockmössa. Trots provstickning, så blev något fel.
Några timmar senare gick vi tillbaka till gamla stan och en restaurang. Där frossade vi på Schnitzel Special  med gräddsås och pomme  och var sin Pilz. Tillsammans med ölen kom det in ett värmt bröd med ost och finhackade tomater och lök. Mums. Sen serverades en stor assiett med blandad grönsaker med en god dressing. Schnitzeln, var två stora bitar med krämig ost. Jag som är glad i mat orkade inte med mer än en bit. Allt kostade 25€ inkl dricks för oss två!

I natt regnade och blåste det rejält och temperaturen var som lägst 11,5 grader, men på morgonen var det åter fint. Vi fortsatte ner mot Koblenz och sen till Trier. Även idag var det en hel del skurar. Vi fortsatte in till Luxemburg. Där gjorde vi, som de flesta andra - tankade diesel till en kostnad av 1,186€. Viss skillnad mot hemma. Vi åkte in mot världsarvet, staden Luxemburg, men avstod från att traska runt p.g.a. ihållande regn.
Vi åkte istället söderut till Frankrike. Nu står vi på en ställplats i staden Ètain.
Jag har tagit en massa foton, men ni får inte del av dem, för här finns varken 3 eller 4 G. Det går ursakta att ladda upp! I morgon ska vi runda Paris på mindre vägar.

7 kommentarer:

 1. Men så roligt:) ni kör samma vägar som vi kört till Paris. Skämtats se att ni oxå är välbehållna trots stornvarningarna. Har tänkt på dom bloggare som jag vet är på vägarna, när varningarna kom o fr vilket håll den kom. Hoppas att er resa går bra o att ni kommer fram till värmen snart. Sen är det bara att njuta:) Kram

  SvaraRadera
 2. Köer på Autobahn är inte roliga. Alla pratar ju alltid om att Autobahn inte har några hastighetsbegränsningar - tji! Du tog några riktigt bra bilder här - så typiska för Tyskland, speciellt den med korsvirkeshusen. Vackert!
  Vad gäller 3G och 4G så är vi så oerhört bortskämda i Sverige, men hoppas att du får tillfälle att ladda upp bilderna.
  Ha en fortsatt fin resa med bättre väder!

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni är på rull och inte var inblandade i något elände!
  De har ju varnat för storm både här och neröver men än så länge är det lugnt.
  Maken är i Norrköping (ska han hälsa?) och kör spannmål från båt till etanolen och där var det också lugnt.
  Kram Inger

  SvaraRadera
 4. Så mysigt det ser ut att vara i Grünberg och maten ni fick låter väldigt god.
  I Frankrike har jag aldrig varit, så det blir spännande att få se lite bilder därifrån senare.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. så mysigt det ser ut att vara i Grünberg om ni har kordinatorna til stellplassen vil jag gjerne ha dom å såara dom til hemresan fra Spanien...ni får ha god tur videre søderut

  SvaraRadera
 6. Ser trevligt ut där i Grünberg... fina korsvirkeshus... att det dessutom finns en bra gratis ställplats och gångavstånd till restaurang gör ju inte något :)
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 7. Hamna i kö är trist, men inte lika trist som när man körde personbil tycker jag.
  Fina hus och god mat, dessutom nära ställplats är alltid ett plus.
  Fortsatt trevlig resa
  Kram

  SvaraRadera