Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 21 november 2013

Ännu några dagar i Silves

I går strålade solen på oss, även om det var kyligt på morgonen, ca 7 grader. Efter att ha bytt plats på grusplanen, så vi kom nära floden, satt vi ute och fikade. Solen värmde gott.


Efter ett tag behövde vi röra på och gick in mot staden. Vid turistbyrån finns en rabatt med massor av blommande lavendel. Det var massor med bi och andra insekter, som surrade där.


Då var det ebb och vattnet drog sig fortfarande tillbaka. Vi begav oss in i stan och sick-sackade fram mellan gatorna för att undvika trappor.


Vi passerade en papegoja utanför en djuraffär.


Målet för promenaden var borgen, högst upp på kullen. En härligt blå himmel utan ett endaste moln.


Här finns utgrävningar, som man till en del har lappat och lagat. Fint ordnat inom borgens murar med sittplatser, restaurang och vackra blommor.


Rosornas finaste tid är över, men det finns fortfarande vackra exemplar.


En geting rumsterar o inne i den här rosen. Under tiden jag fotade på borggården, klättrade Lennart upp på muren och tog sig runt densamma.


Han hade som tur med lilla kameran och tog bilder på omgivningen. 


Långt bort syns floden.


Nära borgen fanns ett vattenhål med tjusigt golv-vapensköld. Observera de häftiga barstolarna med gamla motorcykel-sadlar.


På väg ner i stan, stannade vi till vid arkeologiska museet och tittade på fynd från olika utgrävningar. En hel del från romartiden.


När vi åter kom ner till bron hade vattnet vänt - nu var det flod, men då hade det gått en del timmar däremellan.


När vi tog vår kvällspromenad, lyste det så här spännande från samma bro. Tre foton med samma bro, men väldigt olika.
Idag har vi flyttat oss från grusplan till en ställplats en liten bit därifrån. Det är mulet idag och vi behöver el. Vi har en tendens att förbruka mer el, än vad våra solceller ger, när det är mulet.


Vi festade på goda wienerbullar till kaffet, men sen fick det bli en tur ut, så vi förbrukade några kalorier. På em var vi med och spelade boule. Den här gången blev det ombytta roller. Jag var med i vinnarlaget!

Fler bevingade inslag kan du se hos NF Winged

15 kommentarer:

 1. Blommorna, naturen, vattnet, allt är så vackert. Ändå är jag nog svagast för bullarna, de passar in i alla naturer och miljöer. Kram & Njut

  SvaraRadera
 2. Hi there!! You have a wonderful selection of photos here!! I really like the bee on the lavender flower, and the beautiful roses :-))

  SvaraRadera
 3. En sån vacker bro och så olika uttryck i dina bilder. Fin blandning av blommor och bebyggelse, natur och kultur. :)
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Det är så trevligt att läsa din berättelse till bilderna, som är så varierat vackra och intressanta. Jag "tappade bort" er när ni ändrade upplägget men nu, när jag hittat er tack vare din kommentar hos mig, kan jag följa bloggen igen.

  SvaraRadera
 5. Älskar barstolarna - vill ha!
  Toppen reportage och härliga bilder med en så himla fin blå himmel!

  PS. Förstora upp bilderna när du lägger upp dem, då kommer det mera till sin rätta, vilket de verkligen förtjänar - åsså slipper läsaren att klicka upp bilden. Välj extrastora när du laddar upp fotona å ändra sedan s640 till s740 i koden.DS.

  SvaraRadera
 6. Your photos are very nice.
  Greetingsfrom Holland

  SvaraRadera
 7. den där papegojan ser inte riktigt frisk ut. :( Kul att se både ebb och flod i kanalen. :)

  SvaraRadera
 8. A lovely tour and photos! I love the pretty parrot! Thanks for sharing, have a happy weekend!

  SvaraRadera
 9. Många fina bilder... härlig blandning. Kul att se samma bro vid olika tidpunkter :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Vackert ställe och fina bilder! Borgen ser intressant ut. Min man brukar alltid skämta att jag gillar stenhögar. Ha det gott! Kram, Gunilla

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga bilder du bjuder på! :-)

  Här är det också bra kyligt på mornarna nu. Men himlen ser oftast ut som på dina bilder, så det blir skönt på dagen sen :-)

  SvaraRadera
 12. Fiina bilder, man reser liksom med...ha det gott ;-)

  SvaraRadera
 13. Det måste vara härligt att bo så där och kunna få se en hel del av världen
  Ha det så gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 14. Funderar på hur båtarna "mår" efter att hamna på botten med jämna mellanrum. Förmodligen tar dom ingen skada, det gäller bara att passa tidvattnet!
  Kram

  SvaraRadera
 15. So many wonderful images!!! I love the three versions of the bridge! But my favourite images are the bee with the lavender, and the wasp in the rose!! I envy that you still have flowers!! Ours are all gone till spring...

  SvaraRadera