Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 28 november 2013

Cykeltur till Quarteira strandpromenad


Solig dag, men med lite mer vind. Vi bestämde oss ändå för att ta en cykeltur ner till strandpromenaden.


Några ensamma fiskare, men inga soldyrkare.


På strandpromenaden var det heller ingen trängsel.


Här laddar vi batterierna på nytt med Kaffe latte och en liten toast med ost och skinka. De var smarta och skar mackan i fyra bitar. Då slapp de dela ut bestick.


Stranden åt andra hållet, på vår hemväg. Idag är himlen inte lika blå. Det kom en del moln och de tätnade på eftermiddagen. Hoppas vi klarar oss utan regn, även om marken skulle behöva. Den skira grönskan i mellersta Portugal ser vi inte här.


Sen vi kom tillbaka till Ellen, satt vi i solen utanför. Efter ett tag behövdes ett färggrant mellanmål. På eftermiddagspromenaden fotade jag en massa bougainvillea, men de kommer i ett senare inlägg.


När vi kom tillbaka efter promenaden, sen eftermiddag, var det 20 husbilar på den stora marknadsplanen. Merparten stod nära elstolparna.

6 kommentarer:

 1. Så härligt att kunna följa med er resa genom dina fina bilder. Här hemma har det mest varit mörkt, grått och vått. Sköt om er! Kram, Gunilla

  SvaraRadera
 2. Jo, vädret variera nu över dagarna. Verkar som "Mistral vinden" som kommer ända uppe från Ryssland nu har nått oss. Då har vi delvis sol men iskall vind. Franska Provence hatar Mistral vindarna, lätt att förstå!

  SvaraRadera
 3. Verkligen ingen trängsel där inte. Perfekt ju! Hatar strandpromenader med tusentals människor. Å att skära upp macken i fyra bitar kallar jag service. Här gör dom nå't snarlikt: Om bara en beställer en maträtt - vad som helst - så levereras det automatiskt två uppsättningar bestick. Väldigt civiliserat tycker vi:-)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig fruktsallad, det ska vi ta efter.

  SvaraRadera
 5. Ser härligt ut med den fruktsalladen :-)

  Här har vi haft regn från och till dom senaste dagarna, men nu verkar det ha skärpt till sig, vädret.
  :-)

  SvaraRadera
 6. Visst är klimatet bra för cykling och promenader!

  Lev väl!

  SvaraRadera