Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 27 november 2013

Marknad i Fonte Santa


Idag hade vi nära till marknaden. Vi stod över natten på parkeringen bredvid. Efter en lugn och avslappnande morgon tog vi en tur på marknaden vid 10-tiden. Marknaden var en besvikelse. Bara kläder, leksaker och krimskrams. Behållningen var testet av Filhozes. Som tur var hade vi knallat runt en stund så frukosten hade sjunkit ner.


Parkeringen var full med personbilar, men vid 13-tiden började det glesna.
Ungefär då tog vi en promenad och tittade på fler stora villor, som finns i området på andra sidan vägen, där vi står. En del moln har kommit på himlen.


När vi kom förbi här tyckte vi huset såg rätt ordinärt ut.


Men det var bara halva huset. Det var en arkitekt som lekt! Utbyggnaderna, klädda med takgräs innehöll bl.a. ett par garage.


En vacker glastavla var i centrum


Huset var inte bara brett utan djupt också!! Läckert!
När vi kom tillbaka efter promenaden satt vi ute i solen. Vid 17-tiden var marknadsplatsen tömd och städad och då kunde husbilarna åter åka in. Så gjorde vi också. Vi står på stenläggning och har el - obs 16 amper för 4 €/dygn.

7 kommentarer:

 1. Portugiserna är likt spanjorerna duktiga på att hantera tegelsten och gillar att mura i olika former. De behöver inte ta så mycket hänsyn till den kalla och isiga årstiden.

  SvaraRadera
 2. Snacka om ekonomisemester!! Underbart! Bilderna är suveräna och påminner mig om hur mycket jag gilladd Portugal! Kram till dig med:-)
  Ässå fortsätter vi att njuta i solen och värmen, emler hur!!!?

  SvaraRadera
 3. Så fint det ser ut. Den villan är säkert väldigt läcker.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Vilket annorlunda hus! Jag tycker också om att gå runt och kolla på byggnader :-)

  SvaraRadera
 5. Du bjuder alltid på så härliga bilder, inte minst denna gången. Kram & Njut

  SvaraRadera
 6. Oj så fina bilder. Det ser helt underbart ut att vara där ni är. Vill säga: Om du vill fortsätta skriva till mej...jag har tappat min domän och går tillbaka till mitt: vardags-glitter.blogspot.com. Vill du byta adress hos dej så blir jag glad:-) Kram

  SvaraRadera