Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 1 november 2013

Spanien igen!


I går  morse fick jag återgå till joggingskorna. På morgonen var var det bara 0,2 gr och dimma över vattnet. Men vi var på rätt hög höjd, ca 270 m.ö.h, så vi förstår kylan, efter att ha sett en vacker kvällsrodnad. "Kvällsrodnad ger kall natt, morgonrodnad ger våt hatt."
Vi kör vidare och rundar Limoges, N21.


Förmiddagsfika blev det i en fin ekbacke. Här har bladen inte mörknat ännu.
Vi åkte genom jordbrukslandskap, men nu mera stora hagar och boskapsskötsel, mest köttdjur men även en del mjölkkor.


Fältet framför korna består av nickande solrosor som torkat på plats. Vi har sett att man skördat på en del platser. Det är mycket backe upp och backe ned.

Vi åker så A89 en liten bit innan vi svängde av till D6089, som var bra. Vi tog så av på D9, som sen övergår i D21. Mindre väg, med en hel del kurvor och en del vägskador, men det var vackert. Här kom vi in i vindistriktet. Vi har åkt långt i Frankrike, men bara sett några enstaka vinstockar tidigare, men nu får vi desto fler. Vi stannar för natten på en, åter igen gratis, ställplats i Grézillac.


Vingårdarna avlöser varandra. Innan skymningen faller, bekantar vi oss med omgivningen.


En hel del druvor fanns kvar. Det kanske ska bli något specialvin, som det tyska Eiswein?
Kyrkklockorna tystnade och ugglornas hoande somnade vi ifrån. En lugn och skön natt, där vi var ensamma på ställplatsen.

I morse var det mulet och 7 grader. Vi fortsatte resan västerut och rundade Bordeaux via ringvägen och så motorväg, A63/N10. Vi svängde in på en rastplats och efter oss kom Kurt och Margot, KuMaNi. De kom ifatt oss strax innan rastplatsen. De hade kommenterat till varandra, att det måste vara en svensk där framme, eftersom hastighetsgränsen hålls. Sen såg de ELLEN-skylten.


Vi fikade inne hos dem och fick en trevlig pratstund. Vi hoppas på återseende så småningom i  Algarve. Vi körde vidare och kom in på betalväg. I våras när vi åkte hem var den gratis.
Vi följde N10 till avfart 10, där vi fortsatte på D810. Vi lunchade i St Vincent-de Tyrosse. Tankarna gick till Wincent, Noelle och Harry med föräldrar.


Vid Tarnos ser vi de blånande spanska bergen!


Det finns en hel del hus i den  här trakten, som påminner om husen i Schweiz. 


Första anblicken av Atlanten gav ett blåsigt intryck.
Vi körde över gränsen till Spanien och parkerade på en ställplats vid båthamnen i Hondarriba Fuenterrabia. Här är vi omgivna av ett 50-tal andra husbilar. De flesta från Spanien eller Frankrike. Vi har inte sett någon från Norden.


Sen vi parkerat tog vi en promenad in till staden. Även om det varit en mulen dag,  så har det varit varmt, ca 20 grader. Kl 20:10 är det 19 grader men lite blåsigt.

9 kommentarer:

 1. Så trevligt ni har det. Ser på kartan att ni är nära där vi var i somras. Jag känner igen vågorna från Zarautz, ett par mil söder om San Senastian. Kram och ha det gott

  SvaraRadera
 2. Underbart för er att vara på väg mot Sol o Värme söderut igen !!
  Vi följer med på bloggen så klart.....
  Ha det gott......Kram

  SvaraRadera
 3. Fina bilder!

  Ni ligger några dagar före oss!

  Vi rullar in i Spanien om några dagar!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 4. De svenska flyttfåglarna tycks följa samma stråk ner mot södern, kul att träffa bloggvänner på det sättet. Ta't lugnt och njut av vädret, här i Nabben är det grått, fuktigt och dimmigt idag. Kram, 3M

  SvaraRadera
 5. Ellen visar vägen helt enkelt - söderut. Älskar dina bilder och din korta, koncisa men perfekt beskrivande text. Å 20 grader kan man väl stå ut med, även om det är mulet;-)

  SvaraRadera
 6. Trevlig att träffas utefter vägen. Har läst SMS:et och tack Ha det forsat bra här är vädrar toppen.
  Nisse& Birgitta

  SvaraRadera
 7. Så härligt att ni nått det underbara Spanien lagom till Allhelgonahelgen. Här är det grått och trist och just nu regnar det lite lätt.
  Må så gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Så härligt! Kul att träffa bekanta - hälsa om ni ses igen!
  Ha en fin Allahelgonhelg

  SvaraRadera
 9. Vi valde vägen över Barcelona och har haft ett fantastiskt väder. Öppna fönster hjälpte inte mycket. Vi är också på väg mot Portugal men först om ca 10 dagar. Ha en fortsatt bra resa.

  SvaraRadera