Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 12 januari 2014

Alcoutim


Idag blev det bara en kort resa på ca 15 km från Pereiro till Alcoutim. Vi tog en lugn morgon, då det var en rejäl dimma utanför Ellen. När dimman lättade körde vi till Alcoutim och ställplatsen där. När vi kom fanns det en plats ledig och den tog vi vara på.


Det är en mulen dag, men trots allt rätt varmt, då solen bryter fram till och från. Som mest ca 20 grader och stilla lugnt. Vi tog en promenad ner till torget.


Krubban har fortfarande sin placering på torget.
 

Vi fortsatte ner till floden Rio Guadiana. Det är en gränsflod. På andra sidan ligger Spanien och orten Sanlucar de Guadiana. Bägge orterna hade var sin borg/befästning.


Den spanska borgen verkar man hålla på att rusta, den lyser vit mot den mörka himlen.


Borgen i Alcoutim visar sina stenar och högst upp renoverat bröstvärn. Däri finns ett  museum och möjlighet att gå runt muren på insidan för att få utsikt över stan och omgivningarna.


Jag nöjde mig med att titta in genom den låsta grinden. En konstgjord fågel sprider ut sina vingar.


På vägen hit har vi bara sett kala fikonträd, men här sydläge, utanför muren, har fikonträdet fått nya fina löv, så nu kan vi skyla oss om det skulle behövas.

Vi passade på att äta kalkonlunch, när vi var på stan och så köpte vi med lite gott bröd till eftermiddagskaffet i Ellen.

6 kommentarer:

 1. Såg lite svart ut på eran himmel...mörka moln....som du säger. Men fina bilder ändå:) Läckert med dom vita husen mot det mörka runt om. Kram

  SvaraRadera
 2. Alcoutim är en fin liten stad med många små och branta gränder. Borgen och museet har vi varit in i. Där emot har vi inte stått på ställplatsen bara nere på en grusplan och fikat. Torget måste vi ha missat men det är några år sedan vi var där.

  SvaraRadera
 3. Bara vita hus... effektfullt mot de mörka kullarna och molnen... ser ut som en liten fin stad...

  SvaraRadera
 4. Tack för trevlig rundtur, fint att vi får vara med liksom ;-) Forts trevlig vistelse!

  SvaraRadera
 5. Vilken söt liten by! Å fågeln gillar jag mycket! Många fina skatter på landsbygden, långt ifrån turistfällorna:-)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är så kul att ni håller er kvar i Portugal. Husstilen känner jag igen sedan vårt korta besök. Kram

  SvaraRadera