Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 25 januari 2014

El Bosque - Grazalema

Idag har vi bara åkt 53 kilometer, men det har varit på serpentinvägar och med mångag fina vyer, så det har blivit många stopp.


När vi startade i morse tog solen sig inte ner i dalarna, utan det blev suggestiva skuggor. Vi följer till stora delar en rekommenderad tur runt Pueblos  Blancos i Första klass Reseguider, Spanien. Från El Bosque blir väg A372 smalare och krokigare, men den bjöd också på många storslagna vyer.


Det var även idag soldis och morgondimma i dalarna.


 Fotot ovan är taget från en utsiktspunkt: Puerto do El Boyar på 1103 m.ö.h.


Vägen är smal, men det går att mötas. På vissa kurviga partier är det max 20 km/tim.


Det finns också varningsskyltar för cyklister och det finns en hel del själv-plågare på vägarna här.


Vi tog sedan en något mindre väg, CA 9112 mot  Algodonales. Utefter den sträckan fanns en utsiktsplats: Puorta de las Palomas. På skylten står 1357, men det antar vi är bergstoppen. Där bilen är parkerad visar GPS´n 1187 m.ö.h. Vackert och nedvägen var kurvig. "Trollstigen" i Norge, är ett intet! Som tur är har jag en bra chaufför, men jag höll mig krampaktigt i sätet vid några passager, vad nu det skulle vara bra för!


Här är ett exempel på en ordnad plats för att fotografera eller ha som utgångspunkt för promenader. Lördagar är det mycket folk på vandring.


Därifrån fotade jag dammen under oss, Embalse de Zahara.


Färden fortsatte på väg A 7315 och CA9123 och så småningom kom vi till den här vyn och Grazalema. Vi blev betagna och stannade på en parkering hitom staden. Vi gick in till staden och träffade på blommande mandelträd. De finns från ca 600 m.ö.h.


Vi kom strax därefter till byn källa.


En lite flicka är där  med sin mugg och hämtar vatten att dricka.


Till slut hamnade vi i solen på torget. Där testade vi en killing-gryta med pomme. Smakade riktigt gott! På väg tillbaka ner till Ellen passade vi på att handla getost.
Vi har bestämt oss att bli kvar på parkeringen över natten.

11 kommentarer:

 1. Vilka vackra vyer ni hittar uppe i bergen,Fantastiskt vackert blå himmel !!

  Ha det fortsatt gott/Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det helt sagolika vyer, när man befinner sig högt uppe i bergslandskapen! Skönt att höra, att det finns flera, som håller i sig! :-) Jag brukar vara med och köra :-) Känner en kvinna, som ibland befinner sig på golvet, när hon blir rädd. Säger som dig.....jag har också en mycket duktig chaufför! Nu sitter jag vid min vanliga dator, så kommentaren borde gå iväg. Mestadels har jag IPaden och det är svårt att få iväg kommentarer med den. Ha det fortsatt trevligt! KRAM!

  SvaraRadera
 3. Visst är det fantastiskt med dessa vyer från hög höjd. Vi funderade på den vägen men ville komma ner lite snabbare så vi körde rakt ner mot Estepona och på den vägen var det också fina vyer.

  SvaraRadera
 4. Vilka sagolikt fantastiska bilder!!! Vilka vyer! Men jag förstår dig att du höll dig krampaktiskt fast på närmaste "sak". Tur att du har en toppen chaffis och bra bromsar på Ellen. På sådana vägar räknar jag alltid madonnabilderna eller de små altaren som spanjorer/portugiser sätter upp på sidan. Så jag förtränger att de står där för att hedra en som kört ihjäl sig utan utgår ifrån att de placerats där för att skydda bilisterna.

  PS. Den sista bilden är lugnast tycker jag och en härlig blå himmel i bakgrunden. Killing = kyckling på skånska eller;-) DS.

  SvaraRadera
 5. Men vilka vackra bilder. Jag är ganska åk rädd, så inte vet jag om jag skulle vilja mötas där på den smala vägen;-) skulle nog hellre kliva ut o gå o titta först om det kom nån runt hörnet:)). Annars var det jättefin utsikt. Kram

  SvaraRadera
 6. Vilka fina platser. Lite läskigt bara att åka på smala branta vägar, jag förstår att du stundtals höll i dig.

  SvaraRadera
 7. Wow, kanonfint! Och gissa om det suger i resetarmen. Jag vill gärna länka till din blogg i nomadliv.se om det går för sig? Vi håller på att utveckla sajten (den är inte riktigt klar ännu) och ska också ge ut ett magasin; Nomadliv - livsstil i husbil. 6 nr/år och första numret ska komma i början av april. Kanske kan vi få träffa er och skriva om er också? Var bor ni i Sverige?

  SvaraRadera
 8. Förlåt att jag var snabbare att skriva än att läsa på din sida. Ser ju att ni bor i Norrköping. Har en bror på Vikbolandet så kanske vi kan ses nån gång. Vi bor i Karlstad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan höras och du får gärna länka. Elisabeth

   Radera
 9. Vacker tur ni gjorde IGEN forts njut era spännande turer!

  SvaraRadera
 10. Vilken underbar natur. Fast jag har kört så mycket av dessa småvägar, att jag är måttligt förtjust i dem. Har man tid på sig, som ni har och kan ta det lugnt, går det nog bra. Kram

  SvaraRadera