Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 26 januari 2014

Grazalema - Ronda - San Pedro


Vi startade vid nio-tiden från parkeringen vid Grazalema på 777 m.ö.h.till ännu en solig dag. Vi åker A372 mot Ronda. Vi passerar uppför till 820 m.ö.h. och genom en skog med korkek. Vi kommer också förbi en korkindustri strax innan skogen (det gröna på kartan) tar slut.


Vi kommer sen ut på A372 och här är mer jordbrukslandskap med böljande kullar. Solen gör att det ångar från den kalla marken och ger ett disigt men spännande foto.


Vi stannade i Ronda på en parkering vid norra infarten och gick runt i staden. Här är vi utanför tjurfäkningsarenan.


Bar och restauranggatan, men allt är stängt, så här på söndag fm. Obs att gatstenarnas mönster är skyddade av trätrall. Vi hittade ett öppet fik och fick en stor kopp Café con leche med något gott till. Vi gjorde ju stan förra våren, så jag hänvisar till mitt inlägg då för att se bron mm. http://husbilen-ellen.blogspot.it/2013/02/var-fortsatta-fard.html


Den fina söndag lockade ut många cyklister. Vi tog väg A397 mot San Pedro.


Det var även en mängd motorcyklister ute på vägen. En del trodde de var dödliga, så det gällde att hålla ut i kurvorna.


Vi tankade gasol i Marbella och så åkte vi tillbaka till San Pero. Platsen som är markerad på husbilsklubben gäller inte längre - nu markerat med "endast personbilar", men vi hittade en tvärgata en bit därifrån där det stod ett gäng husbilar. Ellen smälte bra in där också.Härligt att träffa på havet igen och varma vindar. Vi gick strandpromenaden först österut och sen hela västerut. Det slutade förstås med att hungern slog till.


En god tonfiskspizza med lök och mozzarella-ost. Det var någon timmes väntan innan vi serverades, men så var det också många gäster.

10 kommentarer:

 1. Nu är det gångavstånd mellan!

  Ha de gott!

  SvaraRadera
 2. Förstår att du gillade havet och de varma vindarna - inklusive shortsen du kunde sätta på igen. Härliga bilder som vanligt. Fortsätt med att mata mig med härliga bilder och med att njuta själv.
  Ni verkar iaf ha hittat en massa wifi platser. Bra för bloggandet om jag säger så:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har Vodafone Euro-simcard. Det har fungerat på de flesta platser och länder vi varit hitintills. Vi betalar 3 € för 500 MB, 50 sms och 25 min ingående och 25 min utgående samtal per dygn. Vi betalar bara för de dagar vi använder. Med en gammal mamma hemma, behöver jag kunna ringa varje dag.

   Radera
 3. Vicken trevlig tur Ni värkar ha! Använder Ni gasol-tank som tankas på bensin-mack(LPG?),eller
  byter/fyller Ni flaskor?Svårt med dom här förskjelliga kopplingar.

  Ha en fortsatt trävlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi använder gasoltankar, som vi fyller med LPG. Vi har med olika kopplingar.

   Radera
 4. Första fotot med kullarna och diset...vilket fint foto. Gillade det skrapt:) Läckert foto efter gatan också med alla skyltarna. Undrar just om det var er svenska reg skylt som cyklisterna tittade på?:)
  Ser jättehärligt ut att få gå med shorts och sandaler:) Här blåser det isvindar. Kram

  SvaraRadera
 5. Fin resa! Hittade ni någon ställplats i Ronda? San Pero där var vi också bra plats att stå på och cykel avstånd till Marbella.
  Mv
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Parkeringsplatsen vid norra infarten, som finns på husbilsklubbens hemsida, kan man säkert övernatta på.

   Radera
 6. En tur jag prickat in för 8 år sen men omvänt, icke sa maken ;-( Nu har vi ännu större bil så det blir liksom inte av, får kanske köpa mig den resan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. På sina ställen var det max 20 ton, annars inga begränsningar. Beror på hur lång er bil är. Enl Lennart kan det vara besvärligt i kurvorna om man har 11-12 m längd på bilen.

   Radera