Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 8 januari 2014

PaderneIdag bröt vi upp från ställplatsen i Albufeira efter 40 dagar. Det blev många kramar och hej då med förhoppning om återseende. Här har vi trivts, men nu är det dags att få nya intryck.
Vi lämnade ställplatsen vid 12-tiden och så gjorde vi ett besök på posten, Aldi och Lidl innan vi for och tankade gasol. Nu är vi redo för fricamping igen.


Från väg N 125 svängde vi upp mot Paderne. Staden var vacker och där åt vi lunch. Vi fortsatte så en liten bit för att titta på den gamla tvätterianläggningen. Det stod 7 husbilar när vi kom och Ellen blev den åttonde. Solen började dala och kastade vackra skuggor på omgivningen. Vi bestämde oss för att bli kvar och tog en promenad mot Paderne slottsruin.


Ruinen låg högt upp, så jag insåg att dit skulle jag inte komma, men vägen till höjden var fin.


Nysådden lyste skarpt grön. I bakgrunden ett luftigt hus, som väntar på någon som vill rusta upp det.


Även här finns agave, som blommar.


Nästan framme där stigningen började, kom vi till en damm där det här huset låg. Här hade det tidigare varit en kvarn. Kvälls-solen ger fina varma färger.


Dammen åt andra hållet. Ett kanonläge om det inte varit så att vi passerat under motorvägen för att ta oss hit. Ljudet från trafiken stör den lugna bilden.


Vi vilade en stund på bänkar, som fanns och njöt av solens spel i bladen på en slingrig parasitväxt. Så vandrade vi tillbaka.


Det fanns en del brunnar med pumpanläggning för bevattning.


Det fanns också brunnar med vatten, där pumphuset var trasigt, förmodligen sen många år.


Grönskan och ljuset var helt fantastiskt i kväll. Ha dé gott!

8 kommentarer:

Anki sa...

Skönt att se att du är OK igen!
Oj... har ni varit så länge på samma plats... ja då är det nog dags att åka vidare :) Många härliga bilder - tack för att du låter oss vara med och se allt ni upplever.
Ha det gott!
Kram

BP sa...

Fantastiskt fina bilder! Är bara liiite avis här i mörkret;-)

Anonym sa...

Då är ni snart förbi Silves! Bättre att du mår bra nu då blir allt roligare.
Nisse & Birgitta

Ama de casa sa...

Vilka vackra landskap och omgivningar!
:-)

franks reiseblog sa...

Många härliga bilder . fint å se ni har det bra.i Paderne är det en mycket bra stelplass som ni säkert är på

Matts Torebring sa...

Det måste vara rekord, 40 dagar på en ställplats. Ni har inspirerat mig mycket, av just södra Portugal. Som jag jag skrivit tidigare, vi sa både Birgitta och jag när vi kom dit, "Här vill vi bo". Jag förstår att ni har dröjt er kvar. Men alla husbilar har hjul, det är säkert bra att de får rulla lite nu. Kram

Inger och Ingemar sa...

Allt har sin tid och efter ett tag kan man känna för uppbrott och nya vyer. Visst blir det vackra bilder i kvällsljus! Vi önskar er en fortsatt fin resa med nya upplevelser! Säkert ses vi framöver! Kram!

Maggan och Ingemar sa...

Äntligen har jag kunnat gå in och läsa ikapp. Fina bilder som vanligt. I Såg några klockor (blommor) i ett tidigare inlägg, dessa har vi sett här nere också, men jag vet inte heller vad de heter. Kul att ni är på rull igen och tack för tipset, något nytt att leta upp när vi kommer till Portugal längre fram.