fredag 17 januari 2014

Regn


Dagens rese-etapp blev väldigt kort - från Castro Marim till Vila Real St António.


I natt vaknade vi av att regnet smattrade hårt på taket. Det höll på ända till 8:30 innan det slutade. Då passade vi på att åka och fylla på gasol i Vila Real St António. Därefter blev det Lidl, där vi fyllde på förråden av mörkt bröd och en del annat. Vi fortsatte sen till ställplatsen här.
Efter en kopp kaffe tog vi en promenad runt i stan och kollade in en del butiker, liksom saluhallen.
Solen bröt bara igenom mitt på dagen. Strax efter 14 började det regna igen. Nu blandades regnet med åskamuller.
Regnet slutade efter ett par timmar, men himlen är fortfarande mörk, så det är skönt att vara inne i Ellen.

8 kommentarer:

Matts Torebring sa...

"Långt tillbaka i tiden" när vi åkte med husvagn, kunde jag tycka det var mysigt med regn på taket. Jag tror att det vuxit bort senare i livet. Just nu har vi snö vid husbilen och det hörs inte när den faller. Kram.

Kors och Tvärs sa...

Vi sitter också inne och kurar - har 12 grader kallt just nu….Fast jag föredrar ett regnsmatter på husbilstaket än kylan som knäpper….
Ha det fortsatt fint, trots regn

BP sa...

Vi såg precis på väderkartan på BBC hur Portugal och Spanien har det just nu. Ja åsså visar du bildbevis också.
Kan väl säga som så - det enda stället där det inte finns ett "molnlock" över just nu är Costa Blanca... typ Santa Pola där ni var ifjol...
Styr Ellen österut, då är ni snart där;-)

Ingrid sa...

Det ska väl lite regn till för att det ska bli vår, för den är väl snart på gång. Hoppas att solen snart lyser på er igen.
Ha en fin helg!
Kram

Dessan sa...

Kan var nog så mysigt att få sitta inomhus i husbilen också:) Hos oss är det just nu -19 grader, och kallare ska det visst blir....säger dom:) Ha det gott o Kram

Anonym sa...

Regn kan också vara vackert, i alla fall på dina bilder;-) Här har vi fått ett par vindstötar o lite vinterregn som sig bör, vi vet ju alla att det snart är över med varannandasvädret o solen gör mer o mer intrång framöver!

Matts Torebring sa...

Förr när vi åkte husvagn, kunde regnet upplevas rogivande när det smattrade mot taket. Jag tror detta har växt bort med åren. Nu älskar vi sol och värme. Kram

Lennart och hans tankar sa...

Det är sig likt i gränsstaden!

Vi var där förra året!

Kram