Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 21 januari 2014

Spanien - igenSen vi fixat Ellen i morse, bestämde vi oss att fara ifrån Vila Real St António och åka till Spanien. Det var mulet och grått, så de kunde vara en bra resdag.


På väg mot Castro Marin fanns några salthögar. Det gula i framkant är gula klöverblommor.


På håll syns borgen i Castro Marin. Visst är det fina vägkanter och härlig grönska?


Strrax kom vi till motorvägen och bron över Rio Guadiana och så är vi i Spanien. Där togs vi emot på ett skrämmande sätt. Det var vägavspärrning med polisbilar som stod zick-zack, utlagda spikmattor och poliser med k-pistar i beredskap. Men det var inte oss de väntade på!!


Vid avfart 117 svängde vi av mot Lepe. Här fanns en hel del fula plasttält, där man odlade jordgubbar. En del blommade medan andra lyste röda.  Det fanns också citrusträd och andra fruktträd i området. Här är en mycket sandig och orange-röd jord.


Vi fortsatte förbi Cartaya och svängde där ner till kusten och El Rompidol och väg A 5052. Här finns naturreservat med byggda träspänger under vackra pinjeträd. Vi tog en promenad på dem, backe upp och backe ner.


Det är som en landtunga som går ut innan havet tar vid. Buskar och pinjeträd håller sanden på plats.


Vi fortsatte till Punta Umbrio, där vi parkerade utefter en gata och tog oss ner till stranden. Solen gick igenom molnen, men det var mörka moln runt om. Här var massor med vackra snäckor!


Jag kunde förstås inte låta bli att plocka några stycken.


Vi gick tillbaka till Ellen och åt en soppa. Bägge fick tunga ögonlock, så vi tog en siesta.


Med nyvunnen energi tog vi oss till centrum. Där låg stadshuset. Tur att det stod en skylt, annars hade vi mer trott på en utställningslokal av något slag.


Vi gick igenom stan och kom till floden/viken som går upp mot Huelva. Här var massor med båtar, som låg för ankare. De flesta var fiskebåtar i olika storlekar. Himlen fortsätter att mörkna.


På återvägen till Ellen hade vi turen att träffa på ett kondis. Vi delade på bakelserna och fick därmed smaka på två olika goda bakelsebitar till varsin stor kopp café con leche.


Vi lämnade parkerings vid det snäckprydda huset och for till en parkeringsplats bredvid polishuset. Där står vi nu för natten. Koordinaterna hit är N 37 10 900 och W 6 58 128. Vid 19:20 började det regna, så trots mörka moln har vi haft en skön dag. Nu har vi boat in oss i Ellen, så regnet stör oss inte.

4 kommentarer:

 1. I de trakterna har vi också varit. Snäckor är svårt att låta bli att plocka. Här nere i Marocko har vi inte hittat så många. Det verkar som om det dåliga vädret som vi hade ett par dagar har fortsatt norr ut.
  Idag skiner solen igen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Sådana snäckor är jättefina, plockar gärna dom som har ett litet hål i bakkanten. Forts trevlih resa!

  SvaraRadera
 3. Varje dag ett nytt äventyr! Bilden på bron var kanoooon! Å lite extra "excitement" fick ju också på köpet.
  Men jag minns att ni hade betydligt bättre väder vid Costa Blanca ifjol. Kör Ellen dit. Där är enda stället i Spanien där det inte finns mol enligt väderkartan.

  SvaraRadera
 4. När vi skulle lämna Gibraltar, var det också poliser ute med dragna vapen. Orsaken var den att det uppstått en skogsbrand. Vi försökte kommunicera med dem, men icke. Först en av påfart, sedan nummer två och stopp där med. Vi var nästan uppgivna att det inte gick att prata med dem, "City" sa han, och pekade med vapnet. Till slut hittade vi en tredje påfart och kom därifrån.

  Plasttälten är en bedrövlig syn. Jag letade upp en TV Domumentär om livet under tältdukarna. Det var bland det värsta man ka se. "Svarta slavar" från Afrika, som inte fick lämna sin arbetsplats. 16 man satt på marken och åt en köttgryta med var sin sked ur den stora grytan. Kram och ha det gott.

  SvaraRadera