fredag 21 februari 2014

Mairena - Roquetas de Mar


I morse vaknade vi åter till sol och


en vacker  vy framför ögonen. Storslaget! Dessutom hade vi en blåmes, som knackade på fönstret och tittade nyfiket på oss, när vi åt frukost.


Första stoppet blev strax efter byn Laroles. Blommande mandelträd och en måne som vill vara med i förmiddagsljuset. Bin och andra insekter surrade frenetiskt. Efter Laroles tog vi väg A337 mot Cherin. Där hade det varit en del ras efter vägen, men allt var fixat och i ordning.


Vi träffade på de här häftiga bergen utefter den vägen. Fortfarande är månen med till vänster.


Vi fortsatte en större väg efter Cherin, A 348. Här började vinodlingarna igen.


Men det fanns också mandelträd på platt mark.


Vägen gick upp mot 1000 meters höjd och landskapet ändrar karaktär. De grå suddarna är blommande träd.


Vi hade ställt färden mot Almeria, men fick reda på att Siw och Leif fanns  i Roquetas de Mar och for dit. Efter en stund prat och mat tog vi en promenad längs strandpromenaden. Där var ingen trängsel!


Vi gick till borgen och hamnen och så var det läge för en Café con Leche. BP, Café Cortada får vänta någon dag till! Vinden tilltog och det var skönt komma åter till Ellen.

5 kommentarer:

BP sa...

Ja vad kan jag säga mer än vad jag sagt så många gånger förr - helt underbara bilder! Å du har väckt en liten tanke här hos oss. Maken har alltid velat turnera runt Spanien - ja, du förstår vad vi tänker göra... sedan....

Kors och Tvärs sa...

Vilket vackert landskap! Ha det fortsatt fint på er resa

Anki sa...

Så många härliga vyer! Vackert, vackert!
Ha det gott!
Kram

Matts Torebring sa...

Jag tycker detta är förförelse mot oss som är hemma och arbetar. Jag längtar söder över jag med. Kram

Else Marie sa...

Åhhh det er så koselig å følge reisen Ellen,lengter ut vi også.Men må vente litt på nybilen. Så blir vel tur til Påske tenker jeg :) Ha en flott tur vidre

Else