Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 7 februari 2014

Ricón de la Victoria


I går morse hade havet stillnat och morgontidig tysk tog sig en ordentlig tvagning i det kalla havet! Det gav  inte mersmak.


Något senare på dagen, blev det rörelse på husbilarna. Polisen kom och noterade våra bilnummer och sa att vi skulle få stå tills det kom upp skyltar om annat. Samtidigt kom kommun-folk och satte upp stolpar för infarten.


Något senare kom skyltarna upp, där det framgick att vi skulle vara borta vid midnatt.


Vi bestämde oss för att ta vara på solen och inte rusa iväg. Att sitta i solen och lyssna på en god bok är inte dumt. Här njuter jag av Håkan Nesser´s bok "Levande och döda i Winsford".


Senare flyttade vi på oss, liksom Siw och Leif, till en stor grusplan bakom lekparken, där det är ok att parkera - åtminstone tills vidare. Där bjöd Siw på ärtsoppa och pannkakor! Egentligen tror jag inte att jag behöver skriva att det smakade kanonbra! Visst är deras nalle gullig och välkomnande!


Efter ärtsoppan behövdes en promenad. Vi gick en runda på stan och avslutade den med att gå in på Casa Fuerte des Bezmiliana. Fortet byggdes 1766 av Kung Carlos III, med mål att strida mot holländska och engelska pirater, som var aktiva i området på den tiden. Fortet restaurerades 1992 och nu pågår en utställning med affischer och liknande av Miro.


Färgsprakande bilder i en numera trevlig miljö!


Kvällen avslutades med några omgångar Sequens hos Siw och Leif. Den här omgången vann de röda markerna. Undrar just vem som hade dem?


Det har kommit några regnskurar i natt, men på morgonen sken åter solen. Siw och Leif far österut utefter kusten och vi tar en promenad. Granntomten till vår grusplan har en underbar häck av Bougainvillea.

'

Efter en titt in i ett antal butiker kom vi ner till strandpromenaden. Solen värmde och det började suga lite smått i magen. En toast smaskade bra tillsammans med den fina utsikten. Fiskgrytan får anstå till senare på dagen/kvällen.

15 kommentarer:

 1. En Nalle-välkommen kändes väl bra efter polisavspisningen? Är det inte jobbigt o ständigt vara beredd på att ofrivilligt behöva flytta husbilen, måhända är ni alla absolutister, inget fel i det, men ändå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är första gången vi träffat på poliser och de gav oss ca 18 timmars respit, så det var inget bekymmer. Dessutom hade vi fått ryktesvägen sedan tidigare att kommunen skulle stänga, för att bygga om. Det finns inga ställplatser här och de campingar som finns är fyllda eller har små platser. Dessutom är vi inga riktiga "campare", utan vill ofta åka och titta på olika saker. Elisabeth

   Radera
 2. Inte så jobbigt att behöva vara nykter :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä nykterheten bestämmer man ju själv, men polisen tar såklart hänsyn o ger respit, eller?

   Radera
 3. Finns det inga "riktiga" ställplatser i området?
  Men kul att ni kan njuta av solen iaf. Det skulle ni inte kunna göra är - ösregn. Suck, inte en solstråle på tre veckor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr är det med spanjorer, som med svenskar, att man är sen i startgroparna för att ta hand om husbilsfolket. Inser inte riktigt att vi klarar oss utan många av campingarnas faciliteter. Det går ingen nöd på oss. Vi njuter och har det bra. Elisabeth

   Radera
 4. Toast med utsikt, såg gott ut! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det smakade riktigt gott och sen orkade vi fortsätta läns strandpromenaden. Elisabeth

   Radera
 5. Är det definitivt nu stängt som fri camp. Ska det bli något i ordnade former? Lika här i Portugal polisen/kommunen stänger.
  Det är inte Portugiser som öppnat ställplatser undantag finns utan engelsman holländare och belgare.
  Vad har ni för kordinater till den nya grusplanen ?
  Ha det bra nu kommer vi att röra på oss
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryktet säger att kommunen beslutat om 10 platser för husbilar, men det vet jag inte om det stämmer. Vi hänvisades till grusplan av polisen. Finns vatten i närheten, liksom soptunnor. Koordinater: N 36gr 16´ 55,4´´ W 4gr 16´ 18,4´´ Vi är någon dag till här och sen kör vi österut. Elisabeth

   Radera
 6. nja, den där morgontvagningen i havet ser lite kall ut men samtidigt ändå mysigt att kunna göra det. Jag är en sådan där badkruka som knappt hoppar i ens om det är +25 i vattnet. riktigt uselt tycker barnen ;)
  fortsätt njut av er frihet trots att polisen ibland visaar bort er!
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också badkruka och uppskattar mer duschen i husbilen. Men det är kul se andra som törs och njuter av det svala vattnet. Elisabeth

   Radera
 7. Trist att bli bortkörd, men det verkar ändå inte gå nån nöd på er :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så tråkigt att de stängt den här platsen. Tror det blir för många husbilar på samma ställe och för länge. Synd att spanjorerna inte fattat att de ska bygga fler ställplatser. Nu får vi hoppas att vi hittar någonstans att stå ett par dagar när vi ska vara i Rincon. Ha en fortsatt trevlig resa.

  SvaraRadera
 9. Det var tråkigt att ni inte kunde stå längre. Tur att ni kunde stanna o njuta av solen en stund till i alla fall:) Kram

  SvaraRadera