Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 20 mars 2014

Balaruc les Bains - Comps


Vi sov gott på ställplatsen i Balaruc les Bains. På morgonen  kom en person och tog betalt, 7 € och då fick vi en vatten pollett på det priset. På morgonen var det mulet men solen bröt igenom vid 10-tiden, så det blev bra idag också, även om tröjorna har varit på ibland.


Vi hade siktet inställt på Rhône floden och körde 107 km på väg N113 och D999. Vägen har inte tillhört de vackra, men så har vi kört runt städerna och då blir det mycket industriområden. Utefter vägen har vi ändå sett många fruktodlingar, mest äpple och så förstås vinstockar. Många rabatter prunkar av ljuvliga sommarblommor, som vallmo och penséer.


Här har vi parkerat vid ställplatsen i Comps. Vi har utsikt över vattnet, inte Rhône men väl en biflod. På vägen hit stannade vi i Lunel och tankade vid Intermarché. Där hade man även tvättmaskiner, men vi behövde inte använda dem. Däremot handlade vi färskt bröd.


Vi står under de grönskande träden tillsammans med två tyska bilar och några franska. Nu har jag testat min knaggliga tyska igen.


Vi började med att ta en promenad i den lilla staden. Det är trånga gator och det finns bara två vägar att ta sig in till ställplatsen, men det är väl skyltat.


För att komma till flodstranden måste man köra över den gamla tjurfäktningsarenan och skyddsvallen som finns mot floden.


Floden har svämmat översvårt många gånger, senast 2003, då vattnet nådde den högsta markören. Lennart står som en referens med sina 186 cm. Höga skyddsmurar finns nu.


Skyddsmuren ovanpå vallen med en konstruktion, som Lennart tror är till att släppa ut vatten, om det kommer in i staden.


Den gamla kyrkan har Republiken Frankrikes signum.


Efter att ha ätit mat i solen utanför Ellen, tog vi en promenad utefter floden åt andra hållet. Då träffade vi på några bestånd av orkidéer. De flesta var överblommade, men några var fortfarande fräscha. Vet inte vad det är för sort. Har aldrig sett så kraftiga orkidéer tidigare.


Många träd är på gång med sina löv.


Andra har blomställningar, som vi inte känner igen.


Vi såg vitblommande buskar utefter vägen hit. Funderade på om det var slån eller hagtorn. Jag tror på det senare, för det fanns utefter floden.


Trodde först det här var en stor nyckelpiga, men den saknade prickar, så det var nog en annan insekt.


En vacker fjäril solade sig på en sten.


Längre bort från Comps fanns också mätstickor för vattennivån. Bakom vallen i bakgrunden flyter Rhône. På den vallen går en väg, som vi ska åka i morgon.


Nedanför mätstickorna fanns en gjuten trappa. Tre grabbar i badbyxor kom från trappan, bärande på en kanot.

6 kommentarer:

 1. Alltså den ställplatsen är nog den vackraste jag sett på din plats måste jag säga!
  Känner igen området lite grand - Tarascon och Avignon har jag besökt för länge sedan då jag var utbytesstudent.
  Helt underbara bilder!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder!

  Vi lämnade Medelhavet när vi kom Rnone och rattade inåt landet! Vackert!

  Ta de lugnt, här är det vinter!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Nimes omr är bekant har cyklat vilse en gång bland vinfälten i det terracottafärgade landskapet, vilket absolut ej gjorde nåt, alla gamla män som gick o klippte på fälten kunde hjälpa till så jag hittade tillbaks till "Motocross träningen/tävlingen" som var målet för vår resa den gången ;-) :-) Lev väl!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin ställplats. Alla träd speglade sig sååå fint i vattnet. Rena tavlan:) Ni ser ut att ha fint väder...här uppe hos oss har det snöat rejält...jag som hade tagit fram cykeln:-)) Kram

  SvaraRadera
 5. Det ser ut som ni möter våren och det ser lovande ut. Vi befinner oss fortfarande i Spanien ca en vecka till, sedan hoppas vi att vi möter alla vårblommor upp över,
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder som vanligt men nyckelpigan tar priset. Kram & Må gott

  SvaraRadera