Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 26 mars 2014

Dörrenbach - Eltville am Rhein


Under gårdagens etapp följde vi floden Rehn till stor del. Under sluttampen av etappen följde vi Deutsche Weinstrasse. Det har vi fortsatt göra idag, efter en god natts sömn uppe på höjden ovanför Dörrenbach. Vi har idag åkt 161 km.


Weinstrasse är väl utmärkt utefter vägen, men byter titt som tätt vägnummer. Vägen går genom ett böljande landskap med många vinstockar!


I byn Eschbach träffade vi på ett antal åsnor. Jag vet inte om de alltid är utplacerade eller om det har något med påskfirande att göra.


I alla byar och städer finns det gott om Weingut/vinhandlare, där man kan få smaka och handla vin. Det finns massor med ställplatser utefter den här vägsträckan.


Många weingut har egen ställplats. Vägen går genom många byar och man får trixa runt parkerade bilar och möten. Vi har t.o.m. mött en långtradare i en by och det ordnade sig också.


 Så här kan skyltningen t.ex. se ut. Wstr = Weinstrasse.


Det finns också bra platser där man kan stanna och ta paus. I bakgrunden blommande äppelträd och förstås vinstockar.


Vinbönderna har små traktorer och bilar, så de tar sig in mellan raderna av vinstockar.


På många ställen håller man på att putsa och feja med hus och blommor. Det kommer säkert en turistanstormning hit från april och framåt. Överallt finns skyltar om Wohnung frei och Zimmer frei. Den 12 och 13 april kommer höstens unga vin att säljas. Då är det en del festligheter omkring detta. Tror det blir trångt om saligheten då!


Vi har haft mycket sol idag, men också en del moln, men inget regn. Temperaturen var som högst 15 grader, men i solen var det skönare. Tröjorna har varit på idag. Även när det är mulet, lyser forsythian upp.


Efter Alzey körde vi upp på motorvägen A63 och sen A643 tills vi kom till Eltville am Rhein. Reisemobils ställplatsmarkering stämde  inte, men vi hittade en annan. Blir säkert en del trafik i natt, så jag vet inte om jag kan rekommendera den. Det är nära till Rehn och gamla stan. Ser ut som ett sagotorn, men har varit en Kurfurstlig borg för ärkebiskopar.


Eltville am Rhein kännetecknas av sekt, rosor och korsvirkeshus. Här är Rhein och klasar med körsbärsblommor.


När körsbärsträdet väntar äppelknoppar på att slå ut.

6 kommentarer:

 1. Jag får ju akut längtan till Tyskland! Vår första busstur med slutmål i Dannenberg som arbetsgivare på den tiden bjöd på var en härlig upplevelse och sedan har vi åkt en tur som hette Tyska småstäder som var helt fantastisk plus alla gånger vi bara rest genom landet. Det är så fint och välordnat och trevligt överallt.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Alltså denna åsna påminde om våra kossor - du vet i Cow Parade. Undrar om tyskarna har en "donkey parade";-)
  Så idylliska småorter ni söker upp hela tiden. Undrar hur ni gör och var ni hittar dom. Tripadvisor, insidertips eller...
  Ska ni göra Moseldalen efter Rhendalen. Den delen av Tyskland är ju också känd för sina viner - fast de är gräsligt söta, så ni kanske undviker floden Mosel...

  SvaraRadera
 3. Så många härliga bilder från er resa... många sköna stopp och flera fina ställplatser. Det känns lite trångt med husbilen genom de små städerna... ser trevligt ut, men som sagt inte så gott om plats...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vackra landskap och mysiga stadsmiljöer. Det finns helt uppenbart mycket mer att se och besöka.

  SvaraRadera
 5. Jag giller blomknopparna, visst är det ljuvliga. Kran & Njut

  SvaraRadera
 6. Oj så fint:-) Nu längtar vi också ut på rull. Kram

  SvaraRadera