Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 28 mars 2014

Eltville am Rhein - Königslutter am Elm


Vi fortsatte norrut och dagens etapp blev 259 km. Vi hade som lägst 1,4 grader i morse. Solen har inte riktigt brutit igenom, utan det har varit dis med glimtar av sol. Som högst blev det 16,3 grader.


Vi hade tänkt ta motorväg idag, för att komma lite fortare norrut, men vi for av till Bad Hersfeld. Autobahn var så dålig och massor av trafik, plus att man inte ser något av omgivningen, så  beslutet var inte svårt.
Vi följde istället väg B27 och floden Fulda. Vägen var begränsaad till 12 ton för genomfartstrafik. Det gjorde att det var väldigt få långtradare.


Vi gillar det här böljande landskappet med öar av träd och buskar. Vid Bebra lämnade vi floden Fulda och for vidare i olika dalgångar och backe upp och ned.


Lantbrukarna har jobbat med sina åkrar. Ibland kunde vi känna att det luktade landet. Då var gödselspridningen utförd.


Det var bördig mark både innan och efter Göttingen med olika grödor. Vi körde i utkanten av staden. Här mer storstadsprägel, med hus från förra sekelskiftet, Bürgerstrasse. Efter Göttingen körde vi B3 och därefter L248.


Det märks på en del byar att vi kommit längre norrut i Tyskland. Det är många stenhus med tegeltak, som även går ner på gaveln.


En del hus har hela sidan täckt med något som ser ut som taktegel, som det bakre huset.


Nu och då har vi följt "Deutsche Alléstrasse" när vi åkt i Tyskland. Än är de flesta alléträden mörka, men om några veckor är det en skir grönska.


Över Pappenberg var det några serpentiner, för oss utför.


Innan Königslutter åkte vi en liten väg genom en vacker skog. Där fanns vägspärrar, så nattetid hade vi inte kunnat åka här, då huserar grodorna!


Ställplatsen i Königslutter finns nära gamla stan och Kejsardomen. Här finns också många korsvirkeshus, men inte så väl underhållna som i Eltville am Rhein.
Ställplatsen är gratis, men man betalar för vatten och el.

4 kommentarer:

 1. Tack för fina tips på småvägar - alltför ofta åker vi Autobahn genom Tyskland och då missar man ju dessvärre allt det ni skriver så fint om i denna och föregående artiklar.
  Vi blir kvar i Benidorm fram till den 6/4 och då drar vi oss sakta norrut.

  SvaraRadera
 2. Säg som så: bilderna i det här inlägget och i föregående kan ju inte bli mera tyska. Tyskland i ett vackert nötskal - inklusive schnitzeln som ju ska vara - och är - ett dasslock;-)

  SvaraRadera
 3. Vad grönt och vilket härligt landskap. Måste kännas skönt att ha tid med dessa vägar. Själva rusar vi oftast fram till målet, men tar sedan en vecka på oss hem. Kram & Njut.

  SvaraRadera
 4. När vi klättrade i bergen i Kroatien vid ett tillfälle, kom vi till en by som hette just Serpentina. Vackert, men man måste ha tid på sig och det vet jag att ni har. Kram & Njut.

  SvaraRadera