Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 29 mars 2014

Köningslutter am Elm - Weisen


Dagen började disigt, men det blev mer och mer soligt. Vi for först österut från Königslutter am Elm till B 244, som vi följde norrut.


Vid Grafhorst kom vi till gamla gränsen mellan Väst- och Östtyskland. I det här området finns många grävda kanaler och utdikningar. Nu håller man på att återställa en del av våtmarken. Vi stannade vid damluckor mellan två kanaler. Vackert och ett bra läge för kaffepaus.


Efter ytterligare en bits körning kom vi till Mittelandkanal, där det går en del trafik. Efter Brome svänger vi in på väg 248. Genom en by här får bilen inte vara längre än 10 meter. Det kan vi förstå, för husknutar och utplacerade betongsuggorna har fått sina märken.


Alléer och bokskogar finns här också, men även inslag av tall och gran.


Många bönder med sina traktorer har en intensiv tid  nu.


Andra har haft fullt upp att pynta i sin trädgård inför Påsk.
Innan Wittenberg körde vi över ännu ett vattendrag, floden Elbe. Vi svängde av till väg 189 och strax därefter parkerade vi på ställplatsen i Weisen, nära en idrottsplats.Våra närmaste grannar är kor. Det blev en stund av dis innan solen kom fram på nytt. Under tiden tog vi en promenad i byn.


Vi har inte långt till bykrogen, som vi ska besöka i kväll.


Vi såg en blandad flock hästar och


en  skock höns på en gård. När vi satt ute och läste på em hörde vi också grodor som kväkte, så vi har mycket djur runt omkring oss. Det finns förstår korsvirkeshus, men liknande dem har du sett i tidigare inlägg.

3 kommentarer:

  1. Ni verkar ha hamnat på en tysk bondgård ser det ut som;-) Hoppas ni får nykläckta ägg till frukost;-)

    SvaraRadera
  2. Så fin, skir grönska naturen bjuder på

    SvaraRadera
  3. Det är fantastiska bilder, hela vägen på er långa resa, som ni delar med oss. Kram & Njut av livet & Resan

    SvaraRadera