Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 8 mars 2014

La Mata - Santa Pola


Igår var det så återigen dags för en kort bilfärd. Turen gick från La Mata förbi Torrevieja  och senare saltbassänger med Flamingos, innan vi kom till Santa Pola. I år stannade vi på ställplatsen istället för Camping Bahia.


När vi kom backen upp, för att svänga in till ställplatsen stod Guardia Civil på pass. De stoppade oss och ville se registreringsbeviset. Det fick de förstås. Tog en stund och så kom ett befäl fram och fordrade att vi skulle ta bort den personliga skylten ELLEN och sätta dit orginalskylten. Personliga skyltar är inte tillåtna i Spanien, trots att namnet står med på registreringsbeviset. Han förhörde sig noga om att vi förstod hans engelska. Det intygade vi. Då kunde vi åka till ställplatsen - ett kvarter bort och byta skyltar.
Det var vår turdag, för egentligen skulle han rapportera oss. Vi har träffat på Guardia Civil tidigare, utan att de reagerat - men det var vår turdag - så nu är ELLEN tillbaka i sin gamla skepnad.


Framför Ellen blommar ett relativt nyplanterat mandelträd.


Efter att ha fikat i solen tog vi fram cyklarna och åkte ner till Camping Bahia och hälsade på gamla bekanta. Inger o Jerry finns kvar på gamla svenskgatan. I år finns det många svenskgator, då det varit betydligt fler svenska husbilar än förra säsongen. Till slut hamnade vi hos Lizzy och Ove, där det blev en trevlig fikastund.


Vi cyklade ner till strandgatan, där vi åt på en restaurang. Det var skönt i solen, men inte riktigt så varmt som den här skylten visar. Vinden är kall och kyler en del.
På hemvägen gjorde jag en cykelvurpa, så jag är väldigt färggrann idag. Turligt nog hade jag hjälm, annars hade det säkert blivit en ambulansfärd. Jag landade på höger sida, huvud och ansikte. Glasögon och solglasögonen över dem gick sönder. Därtill skrapsår på händer, ben och fötter och så något revben, som gör det tungt att andas idag. 


Jag kan inte minnas att jag haft någon blåtira tidigare, men idag behövs ingen ögonskugga. 
Jag hade sett fram emot att gå på marknaden och vara med på Nordiska rådet, men Lennart fick åka ner på egen hand.

8 kommentarer:

 1. Sa du turdag???!!!!! Ja blåtiran är ju onekligen färgglad. Man skulle kunna tro att Lennart hade... nej, skojar bara;-)
  Du kan vara glad att det var en relativt lindrig vurpa ändå. Glasögon är ju väldigt billiga i Spanien - kolla Soloptical som finns i de större shopping centra. Inom en timme har du nya glasögon. Maken slog till där 2012.

  SvaraRadera
 2. Usch så otäckt det ser ut, måste göra ont. Ja du hade väl tur i oturen, som man säger, att du inte blev värre skadad och att ni slapp undan böter. Konstigt det där med skyltar med namn, vi har ju sett ett flertal från Sverige med namn på nummerplåten, att det inte var tillåtet var nytt för mig. Hoppas de andra har samma tur och har med sina riktiga plåtar. Vila och ta det lugnt, ser att ni kommit en bra bit uppåt....vi är också på väg åt samma håll :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en nyhet för oss också. Enligt Transportstyrelsens hemsida är personliga skyltarna ok inom EU. Elisabeth

   Radera
 3. Vilken otursdag! Ni slapp i alla fall böter. Du lär inte behöva något smink inom den närmaste tiden Elisabeth! Tur att det inte blev värre! Hoppas det läker snart! Krya-på-dig-kram!

  SvaraRadera
 4. Aj aj, vad det svider, vi lider med dig o hoppas på god bättring! Reg plåt händelsen var nytt för oss man lär sig nåt nytt varje dag ;-)

  SvaraRadera
 5. Tur i oturen skulle man kunna säga. Tur att ni har originalskyltarna med er och otur med ögat. Som vanligt vackra blommor. Kram & Må gott

  SvaraRadera
 6. Ajajaj... Vilken tur att du hade hjälm!

  Så ni har varit i våra trakter :-)

  Guardia Civil kan verkligen vara knepiga att ha att göra med....

  SvaraRadera