Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 16 mars 2014

Narvarcles - Vic


Dagens etapp blev 46 km i solsken med vackra snöklädda berg i fjärran.


Här är det inte de vita bergsbyarna utan färgen från omgivningens stenar. Jag kan tycka att husstilen påminner lite o de italienska husen. Det vita finns i de snöklädda bergen i bakgrunden.


Termiken var säkert bra, för vi såg ett antal luftballonger i luften och den här som skulle upp i det blå.


När vi kom till ställplatsen i Vic, satt Stina o Jürg utanför sin husbil. Vi parkerade bredvid dem och så fikade vi tillsammans, medan vi tipsade varandra om intressanta platser, vackra vägar och olika ställplatser.


Från ställplatsen har vi den här vyn i fjärran. Svårt att se sig mätt på den.
Nätterna häruppe är svalare. I natt var det som lägst 6 grader, men när väl solen stiger upp är det snabbt varmt igen. Igår och idag upplevde vi riktiga sommardagar, med som mest 23 grader i skuggan! Den värmen är jag helt nöjd med!


På vår promenad ner till stan, Vic, såg vi blommande japanska körsbärsträd


liksom vanliga körsbärsblommor. Honungsdoften eller rättare sagt nektardoften sprider sig runt träden. Jag behöver väl inte skriva att det surrar i luften av insekter.


Några pilträd med en skarpt grön färg. Bladen växer snabbt i värmen.


Vi tog oss till gamla stan och ett torget, som var en stor sandplan med plattor längs byggnaderna. Många restauranger fanns runtomkring.


En byggnad var dekorerad i jugendstil, men när vi höjde blicken, stämde inte tornet in med byggnaden. Utan att veta, tror jag att Lennart kom på sammanhanget: förmodligen är det en gammal telestation, där telefonledningarna gick in.


När vi gick mot Ellen igen, såg vi den här masten, som man vid en första anblick kunde tro tillhörde ett krigsfartyg. Men så vet vi förstås att Vic inte är en hamnstad! Moderna tiders telecom!


Åter vid husbilarna blev det en skön stund i solen/skuggan och senare på kvällen även KNOBBEL med Stina o Jürg.

6 kommentarer:

 1. Oerhört vackra bilder och EN grotesk med kommasten, undrar just hur strålningsfälten är runt den :-[ Skulle ej vilja bo där!

  SvaraRadera
 2. Ni ser ut att ha det trevligt tillsammans.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 3. Så fantastiska blommor på träden!
  Ha det fortsatt fint :)

  SvaraRadera
 4. Ta det lugnt!
  Kallt i Sverige!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Blomsterbilderna var helt underbara. Å den lilla staden verkar var död = siesta ?) och inte en människa så långt ögat når. Å hur man kan förstöra stadsbilden av en så fin liten stad/by med en sådan mast - det borde vara förbjudet!

  SvaraRadera
 6. Kan man ha det bättre än ni har det och har haft det på er resa? Kram & Fortsätt & Njut

  SvaraRadera