Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 17 mars 2014

VIc


Ännu en varm och solig "sommardag" med som högst 25 grader i skuggan och skuggan under markisen sökte vi på eftermiddagen. Men innan dess hann vi med en promenad i gamla stan. På vägen dit såg vi de här nyutslagna tulpanerna i en rabatt.


Vic är en gammal stad. Här en del av ett tempel som restes av romarna.


Närstudie av en pelare. Mer kan du läsa på deras hemsida
Vic gamla stadskärna visar många vackra och en del förfallna hus från många tidsepoker.


Turistinformationen ger tips på ett promenadstråk, där man får med det mest sevärda. Överallt finns det ute-serveringar och massor med folk i rörelse. Vic är en universitetsstad och det kan man förstå på alla ungdomar.


Vic är också känd för sina korvar. Vi testade tre sorter tillsammans med Stina o Jürg i kväll. Vi satt ute och njöt till 19:20, då vi bröt upp efter att ha spelat ett parti Knobbel.

7 kommentarer:

 1. Så underbart det måste vara att spatsera omkring i den gamla fina staden. Och tänk så skönt att det är så varmt. Här har ju nästan vintern kommit tillbaka. I förmiddags snöade det i Visby.
  Ha det fortsatt varmt och gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Det är nästan lika trevligt att följa er vinter/vår resa som att köra själv. Massor av pärlor som jag sparat för att besöka till vintern/våren då vi kommer att åter resa till värmen över vintern. Ha en fortsatt trevlig resa.
  Lasse & Berit

  SvaraRadera
 3. Fina byggnader!

  Fint väder har ni också!

  Ha de gott!

  SvaraRadera
 4. Bra tips om Vic! Sådana tulpaningar har jag i rabatten hemm "om 1/2 månad" tror jag, dålig pejl på hur långt våren kommit i Skåne ;-)

  SvaraRadera
 5. mange fine bilder ni har .ser ni har kommet langt nord.vi planlegger å kjøre til Rincon de la Victoria i dag ha en fortsatt trevelig resa

  SvaraRadera
 6. Vilken fin stad! Gillar arkitekturen som du visar... och korvarna... och den blåa himlen... och temperaturen:-)

  SvaraRadera
 7. Härliga tulpaner, men korvarna tackar jag nej till. Jag har testat dem, men de föll inte mig i smaken.
  Kram & Njut

  SvaraRadera