Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 14 maj 2014

Till Skärblacka och Finspång

Idag tog jag personbilen till Skärblacka.


Nu var det dags för mamma att göra sin röst hörd inför EU-valet. Även i Skärblacka förtidsröstar man på biblioteket.


Huset var tidigare Skärblacka kommunhus innan sammanslagning med Norrköpings kommun. Den här väggbonaden av Gunhild Hansson, beskriver Skärblacka förr i tiden, med gamla fabriken i centrum. Kul att se bonaden på nytt. I det här huset gjorde jag min förpraktik  på socialkontoret, innan jag började studier vid socialhögskolan. Jag tror inte jag varit inne i huset sedan dess, alltså ca 45 år sen.


Efter röstningen var det dags att få något i magen. Vi gick till restaurangen Lingon & Dill, som flyttat till Centralplan och nyöppnat i måndags. I det här huset har varit många olika verksamheter, senast fanns posten här, innan den verksamheten drogs till Norrköping.


Lika god mat nu, som tidigare! Det var många lunchgäster där. En av dem, var en skolkamrat från folkskolan, Ann-Charlotte. Vi har nog inte setts på 30 år, så det var riktigt kul.  Vi kommer att träffas på nytt.
Härifrån fortsatte mamma och jag till Finspång och hälsade på Patrik och barnbarnen. Vi hade en riktigt härlig lekstund på eftermiddagen, innan det var dags att vända hemåt igen.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar mamma du har. Så pigg och glad hon ser ut. Å maten - ja den såg smarrig ut - mums!

    SvaraRadera