Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 8 juni 2014

Eskilstuna - Mariefred


Idag åkte  vi österut, men innan dess gick vi runt bland Rademachers-husen.


Vi tittade runt bland husen.  Såg bl.a. på kniv- och ljustillverkning samt en smed och hans alster.  Vi hann också med en konstutställning. Här visar Maj Petsäll härliga tavlor, som hon gjort.


Efter fika, så for vi vidare till Mariefred. Där var det turer med ånglok. Vi hann precis se och fota loket VIRÅ innan det for iväg. Loket byggdes 1901 på Motala Verkstad. Lennart tror att loket var verksamt på Nunnebanan en gång i tiden. Namnet är hämtat från järnvägens norra ändpunkt, Virå. Banan gick ner till Sandviken vid Bråviken.


Gripsholms slott såg vi bara på håll den här gången.


 Slottet sett från väntsalen/paveljongen, där man väntar på ångbåten S/S Mariefred.
Hon kom vid 16:15 från Stockholm. Båten byggdes 1903 och har trafikerat sträckan Mariefred - Stockholm under alla år. S/S Mariefred har samma ångmaskin, som när hon byggdes.


Det var många personer som kom från Stockholm och det var andra som väntade på att få återvända dit. Själva fortsatte vi vandringen till Värdshuset innan det blev dags för Ellen. En solig och skön dag, även om det funnits en del moln.


6 kommentarer:

 1. Vi gillar också Mariefred, har firat flera midsommaraftnar där och gästat värdshuset på kvällen.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin tur! Lokomotiv, båtar och slott :) Vi har också varit i Mariefred med husbilen. Vi åkte dit med husbilen och några vänner tog sin båt och så möttes vi där :)

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder... den med ångloket är fantastisk... som en tavla! Mariestad har vi varit i ett par gånger och det blir säkert fler :)

  SvaraRadera
 4. Sverige är fantastiskt. Det är bara att titta på dina bilder:-)

  SvaraRadera
 5. Mariefred är en fin sommarpärla!
  Vi gästar er hemstad!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Mariefred har vi aldrig besökt vad jag minns, verkligen vackert o lok av den årsmodellen gillas Jan också, härligt sommarSverige att glida fram i med er nya Concorde ;-)

  SvaraRadera